- Jeg er veldig fornøyd med at Thunes tok utfordringen. Swecos målsetting er å jobbe med prosjekter som ivaretar en bærekraftig utvikling av samfunnet, og dette er i tråd med vår strategi. Jeg ser frem til den videre utviklingen, og resultatene Thunes og nettverket kan få til, sier administrerende direktør i Sweco, Tron Kjølhamar.

- Dette er utrolig spennende og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne faglig utfordrende oppgaven og rollen som bærekraftsjef, sier Jon-Viking Thunes. Thunes vil rapportere til ledergruppen ved administrerende direktør.

Jon-Viking Thunes har arbeidet i Sweco siden 1985 og har siden 1991 hatt stillingen som teknisk sjef. Thunes har arbeidet med energi og miljø i en årrekke. Som godkjent veileder i BEs Hus- og helse-program har han arrangert og forelest på en rekke kurs.

Thunes var i sin tid godkjent operatør for miljøklassifisering etter Økoprofil-metoden, og har gjennomført flere prosjekt innenfor temaet. Dette kan på mange måter ses på som en norsk forløper til dagens BREEAM-sertifisering. Han har også bakgrunn som forsker på SINTEF/NTH og har blant annet undervist i faget varmeteknikk på NTH(NTNU) og Klima- og kuldeteknikk ved Høgskolen i Bergen, og har gjennom årene holdt en rekke kurs og foredrag innenfor områdene alternative energi- og ventilasjonsløsninger (naturlig/hybrid ventilasjon) og energibruk i bygg og klimaanlegg.

Thunes er også medlem i RIFs ekspertpanel innenfor energi i bygninger, og har arbeidet med og holdt en rekke foredrag over temaet energi i bygninger og tekniske forskrifter