Bygget har klimanøytral drift og produksjonen med kaffeforedling skjer med minimalt energibruk og med svært lave klimautslipp.

Det skriver Norsk Energi i en pressemelding.

Kaffeforedlingsanlegget i Vestby baserer seg på bruk av ny teknologi på en rekke områder. Bygget på 9400 m2 bygges i massiv tre med strenge krav til materialvalg og energibruk. Produksjonen skjer i en lavutslippsprosess med bruk av energibrønner for frikjøling, lav-karbon solceller, bruk av biogass og ikke minst utnyttelse av spillvarme fra varme avgasser fra kaffebrenningen.

Joh. Johannson Kaffe AS har vært innovative og fremtidsrettede ved å sy sammen disse ulike teknologiene for energiproduksjon i en prosess, og har i tillegg valgt å sette strengere krav til bygget i forhold til de bygningsmessige og miljømessige standarder som gjelder i dag.

Dette ønsker Norsk Energis medarbeidere å verdsette.

EMIL-prisen ble i år delt ut for 37. gang.
Prisen deles ut til en bedrift, person eller institusjon som kan vise til positive energi- eller miljøtiltak ved utvinning, konvertering, gjenvinning eller innsparing av energi blant foreningens oppdragsgivere eller medlemmer.