Ingeborg-nettverket skaper liv og røre på VVS-dagene med egen stand i inngangshallen. På åpningsdagen i går møtte VVSforum tre svært blide og engasjerte kvinner i rosa som jobber for flere kvinner i rørbransjen. Her solgte man også rosa og svarte T-skjorter i stor skala.

På standen traff vi rørlegger Caroline Berg fra Oras AS, rørlegger Marie Linn Havsgård fra Chr. Vestrheim AS, og styreleder i Ingeborg-nettverket, Line Ekroll Dyb.

Det var ingen tvil om dette brenner jentene for, og alle er opptatt av at det må rekrutteres flere jenter og kvinner til rørleggerfaget.
- Kjønnsbalansen i rørleggerbransjen er altfor mannsdominert, og dette ønsker vi å gjøre noe med ved å sette fokus på faget, få frem hvor spennende faget er, og hvor mange muligheter som finnes i rørbransjen, sier de i kor.

Line Ekroll Dyb forteller at det har vært stor interesse for Ingeborg-nettverket og godt salg av t-skjorter på messens første dag.
- Vi ønsker å øke kjennskapen til nettverket i bransjen og vår videre jobbing med å fremsnakke vår flotte bransje - som også er bra bransje for jenter å jobbe i.

På fredag samles jentene i Ingeborg - nettverket til inspirasjonsdag på VVS-dagene. Siri Kristiansen som tidligere jobbet i NRK Radio skal lede samlingen.

- Vi håper å se mange flotte rørjenter fra byggenæringen på fredag, er oppfordringen fra de blideste jentene på åpningsdagen av VVS-dagene.