35-åringen, som selv er utdannet rørlegger, gleder seg over den gode utviklingen. 

Se bare: Av 66 elever som har startet på Vg2-linjene i Trøndelag er 16 jenter, altså 24,2 prosent. Rekorden i antall jenter har Melhus videregående skole med 9 jenter.

I Trøndelag er det 28,4 prosent flere søkere til rørleggerlinja sammenlignet med fjoråret. På Charlottenlund videregående i Trondheim hvor det er en klasse med 15 elever var karaktersnittet 4,1 poeng.

- Det har lenge vært jobbet godt med rekrutteringen til rørleggerfaget. Den høye andel av jenter kan være tilfeldig, men vi håper selvfølgelig at det vil vedvare, sier Krigsvold.

I Trøndelag er det fire skoler, men «bare» 66 plasser. Med andre ord er det mange som ikke får oppfylt sitt ønske om skoleplass. 
- Vi har forsøkt å øke med en klasse i år, men dette var ikke mulig. Derimot håper vi at dette faller på plass til neste år, sier han.

Den gode trenden i Trøndelag støttes av faglig leder i Rørentreprenørenes opplæringskontor Trøndelag, Jan Olav Eide, som er en ringrev i bransjen. 

- Det har skjedd noe med statusen og interessen rundt rørleggerfaget - det er selvfølgelig veldig gledelig å registrere, sier han. 

Eide opplyser om at det er rundt 70 lærlingebedrifter i Trøndelag. 

- Vi får mange gode tilbakemeldinger fra bedriftene på lærlingene. Siden det er vanskelig å få tak i ferdigutdannede rørleggere er det flere bedrifter som knytter til seg lærlinger. Mange bedrifter tar også inn flere lærlinger, og de ser at satsingen på lærlinger kontra innleie er enklere og mer lønnsomt på sikt.