For å skape enda større fleksibilitet i energioptimalisering av prosjekter har IV Produkt utviklet Envistar Flex-serien med flere størrelser med kompakte mål. - I dag er IV Produkt markedsleder innen ventilasjonsaggregater, og selskapet har bransjens høyeste utviklingstempo, sier salgssjef for IV Produkt i Norge, Lars Lerdalen.

For å oppnå optimal energieffektivitet fra ventilasjonsaggregater trenger man høy varmegjenvinning og energieffektive vifter. I tillegg er plass en utfordring i mange bygg.
- Plassutfordringer er en kjent utfordring når det gjelder installasjoner av ventilasjonsaggregater i alle type bygg. Det er også bakgrunnen for at vi har utviklet to nye størrelser med luftmengde på opptil 37 500 m³/t. De nye størrelsene 1080 og 1280 kjennetegnes av sine kompakte mål. Det kvadratiske tverrsnittet gjør det mulig å maksimere rotorens størrelse for optimal gjenvinning. For at aggregatene skal ta så lite plass som mulig, bruker vi trippelvifter. Da blir viftemodulene mye kortere sammenlignet med om det brukes én stor vifte, og den totale lengden på aggregatet blir bare 3 meter, sier Lerdalen.

Større kapasitet for vellykkede integrerte løsninger
Økt etterspørsel har ført til at IV Produkt også har utviklet det integrerte kjøleaggregatet EcoCooler og den integrerte reversible varmepumpen ThermoCooler HP for de to nye størrelsene.
- Fordelene med integrerte løsninger er lave installasjons- og driftskostnader samt at man kan unngå komplekse installasjoner utendørs. Aggregatene er CE-merket, prøvekjørt og funksjonstestet før de leveres. Størrelsen 1280 med EcoCooler har nå kjøleeffekt på opptil 260 kW, mens den reversible varmepumpen ThermoCooler HP har opptil 175 kW, forteller Lerdalen.

Saken fortsetter under bildet:

Nå er IV Produkts Envistar Flex-serie komplettert med ytterligere to størrelser. Viftemoduler og rotor er bare 3 meter lange til sammen, og de klarer en luftmengde på over 37 000 m³/t.[/caption]

Optimalisert for å oppfylle etterspørselen
I tillegg har IV Produkt lagt til nye funksjoner i Energy Watch, slik at det blir enda enklere å
optimalisere energiforbruket. For eksempel kan man måle SFP-middelverdi samt laveste og
høyeste luftmengde for dag, måned, år og siden aggregatet ble tatt i bruk.
- En annen nyhet er motstrømsvarmevekslere med luftmengde på opptil 24 500 m³/t.