Lavenergiprogrammet inviterer til frokostmøte i Næringslivets hus tirsdag 21. oktober kl 08.00 - 10.00 med tema "Husholdningens energibruk - kart og terreng" Frokostmøtet er et arrangement i forbindelse med forskningsprosjektet EBLE (Evaluering av boliger med lavt energibehov) hvor Lavenergiprogrammet er prosjekteier.

Det er stor variasjon i hvor mye energi hver enkelt husholdning bruker. Hva har det å si for valg av løsninger og dimensjonering av energiforsyning i den enkelte bygning? Lavenergiprogrammet har invitert tre eksperter som deler sine erfaringer fra målt energibruk

Tre innledere med ulike yrkesposisjoner forteller om sine erfaringer med målt forbruk. I lys av kravet om fornybar-dekning utfordrer vi dem til å si noe om hvilken betydning energibruksvanene bør få for energiforsyningssystemer i nye og eksisterende boliger.

Under ser du en liten smakbit på hva de ulike foreleserne vil fortelle mer om.

Inger Andresen, sjefforsker i Sintef Byggforsk og prosjektleder i EBLE:
– I forholdsvis like boliger kan energibruken variere med pluss/minus 50% sammenlignet med normtallet vi legger til grunn for energiberegningene. De fleste bruker mer energi enn normtallet.

John Rekstad, daglig leder i Aventa Solar:
– Beregningsmodellene tar ikke høyde for at det skal bo alminnelige folk i bygningene!

Arnkell Petersen, seksjonsleder i Erichsen & Horgen
– Jeg vil gjerne diskutere eksistensberettigelsen til kravet om fornybarandel - og hvordan det evt kan utformes i fremtidens regelverk

For program og påmelding, ser her

K
ilde: lavenergiprogrammet.no