Flexit lanserer snart et nytt produkt der man har integrert et ventilasjonsaggregat med en luft-til-vann varmepumpe. Det hele i en ny kompakt pakkeløsning der alt er samstemt og klar til drift. Med CO2 som energibærer er både miljøhensyn og enkel montasje ivaretatt.

Flexit har hatt stor framgang med sine kompakte ventilasjonsaggregater for boliger , der man i hovedsak har basert seg på at det eksisterer en form for oppvarming, og at man effektivt gjenvinner denne varmen i et kompakt ventilasjonsaggregat med varmeveksler.

Nå er Flexit i ferd med å ta sine løsninger enda et skritt videre. Man vil tidlig på vårparten neste år lansere noe helt nytt innen kompakte energi/ventilasjonsløsninger. Det nye produktet heter EcoNordic og er et kompakt ventilasjonsaggregat med dobbel varmegjenvinning.

I tillegg til balansert ventilasjon med roterende varmeveksler på luften innenfra, har det en varmepumpe som henter energi fra avkastluften. Det geniale er at man dessuten henter varme fra uteluften, som blandes med avkastluften før energien hentes ut i varmepumpen. Energien fra varmepumpen går til tappevann, men det kommer også en modell med egen kurs for vannbåren varme.

- Mens ventilasjonsanlegget går hele tiden vil varmepumpen gå etter hva som er energibehovet. Dermed arbeider systemet både med å tilfredsstille behovet for luft og behovet for energi. Anlegget vil dermed kunne levere et «energioverskudd» i form av tappevann og gulvvarme, forklarer produktsjef Johan Myrman ved Flexit avdeling i Töcksfors.

Ved at anlegget bruker CO2 som medium vil det ikke bidra til klimagassregnskapet. Det gjør at man heller ikke trenger en F-gass sertifikat for å kunne montere produktet.
- CO2 er forøvrig et energi medium som egner seg veldig godt for dette arbeidsområdet, sier Myrman.

Energi/ventilasjonsaggregatet har vært luftet tidligere, blant annet på VVSdagene, og foreligger en så godt som ferdig prototype, vist fram under Bygg Reis Deg i forrige uke.

- Alt går etter planene, og lansering vil skje i mars i neste år. Vi ønsket nå å vise fram den teknisk endelige løsningen, slik at entreprenører og konsulenter kan begynne å tenke på hvordan EcoNordic skal bli en del av prosjektene som de skal oppføre, sier Myrman.

En annen viktig og spennende egenskap ved produktet er man flytter utedelen av varmepumpen inn. Man får dermed ingen sjenerende utedel. Luften hentes inn og behandles i aggregatet.
- Mer kompakt enn dette kan det ikke bli, den kommer som moduler og blir hurtig å montere. Noen løft krever to mann under montering, men det hele er svært enkelt, sier Myrman.
EcoNordic kan styres direkte via en app på mobiltelefon, men kan kan få styrepanel som tilvalg.

- Systemet er meget energieffektivt, pr i dag er dette markedets høyeste virkningsgrad, det betyr at to av tre dusjer er gratis, sier Myrman