– Det skal være trygt og effektivt å bruke Mittanbud, og som Norges største anbudstjeneste for håndverksjobber har vi et ansvar for å bidra til en ryddig og seriøs bransje. Derfor er vi nå stolte av å ha innført BankID-verifisering for våre brukere, sier Kari Gausen, product manager i Mittanbud.

Også vår finske tjeneste, Remppatori, har implementert BankID for å gjøre tjenesten sikrere.

Dette er langt fra det første grepet Mittanbud gjør for en tryggere og mer effektiv møteplass for håndverksjobber. Tidligere i år gikk de nemlig inn i et samarbeid med Boligmappa for å luke ut useriøse aktører. Et samarbeid som vil gjøre det enda enklere å få dokumentert utført arbeid, da alle jobber som blir utført via Mittanbud nå kan dokumenteres rett i Boligmappa.

Skal gjøre det vanskeligere for useriøse kunder
Med den nylige innføringen av BankID-verifisering ønsker anbudstjenesten å sikre at kundene og bedriftene er den de gir seg ut for å være, samt stenge ute useriøse aktører, uten mulighet til å returnere under et  annet navn.

Innføringen har til nå vært en kjempesuksess, forteller Gausen.  

– Over 1/3 av de som legger ut jobber, velger å identifisere seg med  BankID, selv om det enn så lenge er et frivillig alternativ. Dette er kjempebra og en trygghet for de bedriftene som opptrer seriøst. Mittanbud skal være et trygt og seriøst sted for våre bedrifter å skaffe seg jobber, og med innføringen av BankID mener vi at kundemassen blir enda mer seriøs. Å identifisere seg vil gjøre det vanskeligere for de som ikke opptrer ordentlig.

I tillegg er det viktig for å øke kvaliteten ytterligere på evalueringene som legges igjen:

– Vi vet at de fleste som har lagt ut en jobb leser evalueringer før de bestemmer seg for bedrift, og da er det viktig at disse er til å stole på. I Mittanbud har vi nulltoleranse for falske evalueringer. Når vi nå introduserer BankID tror vi at det vil være med å styrke tilliten til evalueringene på vår tjeneste i enda større grad. Det vil forhåpentligvis også bidra til å gjøre plattformen tryggere, samt øke sjansen for bedre og flere svar på jobber. Slik digital sporbarhet vil også gjøre det vanskeligere for dem som spekulerer i svart arbeid.