Finanskrisen som har spredd seg fra USA er tidens tema, men i VVS-bransjen er det foreløpig ingen krise å spore, sier Aasland.

– Det vi har merket så langt er en nedgang i salget av synlige baderomsvarer, den var merkbar i oktober, men tekniske produkter går som før. Vi tror omsetningen totalt står seg ut året, og mange kunder har ordrereserver til over påske. Hva som så skjer er det for tidlig å spå noe om. Kanskje er det hele over neste sommer. Spørsmålet er om prosjektene blir gjennomført. Det ene området hvor det er bråstopp, er blokkleiligheter.

– Det er mange usikre forhold rundt dagens situasjon, fremhever Steinar Aasland. Kanskje er det mye psykologi i den nedgangen vi har sett på baderomsutstyr, og kanskje vil dette ta seg opp ved at nedgangen i nybygging kompenseres av mer rehabilitering. En annen faktor som kan være positivt er at det blir lettere å få tak i en håndverker. Uansett så forventes det at rehabilitering og en del offentlige prosjekter som skoler vil holde bransjen på et høyt omsetningsnivå.

Steinar Aasland er ikke optimistisk når det gjelder Norges økonomi i den nærmeste fremtid:
– De bølger som når herjer på det ”finansielle verdenshavet” er større enn vi først antok og vil helt klart også skylle med stor kraft inn over våre bredder. Men, på lengre sikt, etter første halvår neste år, er jeg mer optimistisk på grunn av den sunne underliggende økonomien i Norge.

Ahlsell har fullført en rasjonalisering av lagrene og er nå nede i åtte regionlagre. Nytt sentrallager er under bygging og vil stå ferdig i 2010.