Imtech er en av Norges ledende teknisk entreprenør- og servicebedrifter, inkludert Divisjon Rør med 12 avdelinger. En av disse er Service Østfold som omfatter Sarpsborg og Moss, og som ledes av avdelingssjef Thomas Nilsen.

-Vi jobber mye med store prosjekter, både lokalt og i Oslo. I Oslo-området har vi mange store prosjekter hele tiden. Disse prosjektene betyr mye for selskapet. Men vi skal fremover gjøre en større innsats for å bli mer synlig og ta en del nye grep her i Østfold. Dette er hjemmemarkedet vårt, sier Thomas Nilsen til VVSfoum.

Han innrømmer at Imtech skal ta opp konkurransen med de øvrige lokale rørleggerbedriftene. 

-Vi har bred kompetanse, fordelt på 3 avdelinger. Vi veksler på de ansatte mellom de ulike avdelingene, noe som betyr at fagfolkene våre blir oppdaterte på alle fagområder. Dette er nødvendig for å lykkes i dag, sier Nilsen. 

-Vi er med på de store jobbene, fra 10 millioner kroner og oppover. Men det er på de små jobbene vi må bli dyktigere til å skaffe oss. Og mange av disse finner vi i forbrukermarkedet, sier Nilsen. 

Han forteller at servicemarkedet har vokst kraftig, og er et av de største satsingsområdene for avdelingen i Østfold. 

Når Imtech Service Østfold nå setter fokus på service- og rammeavtaler, er borettslag et naturlig område å jobbe med.

-Der har vi allerede fått på plass flere gode avtaler i Østfold. Per i dag er det mest aktivitet for oss i Moss. Det er bakgrunnen for at vi opprettet eget servicekontor der i år, forteller Nilsen.

Han sier også at Service Østfold må være mer aktive mot entreprenørene, hele tiden. 

-Et viktig satsningsområde for oss fremover er sprinkler. Nå har vi fått en person på huset som er blitt FG-godkjent. Så da har vi det formelle på plass til å kunne tilby både installasjon og FG godkjenninger. Det er det ikke så mange lokalt som kan konkurrere med oss på. 

Imtech i Østfold har rundt 100 ansatte, med tre avdelinger i Sarpsborg, nemlig service med 25 personer, spesialindustri med nærmere 40 personer, og en prosjektavdeling med over 30. Imtech i Østfold besto opprinnelig av tre lokale rørleggerbedrifter, Nofamo, Greåker VVS og NVS. Disse tre utgjør i dag tre enhetene imtech Spesialindustri, Prosjekt Sarpsborg og Service Østfold .

- Vi har stor kompetanse på disse områdene. Det er ikke mange som kan matche oss her. Vår fordel at vi kan tilby denne bredden i kompetanse, fastslår Nilsen.

Og legger til at de sliter litt på industri nå. - Vi er også inne på olje og offshore. Der vet de fleste at det går tregere om dagen.

-Vi er optimistiske selv om det går litt tyngre på industrisiden. Mye av dagens aktivitet er på ordreprosjekt, og det er fortsatt mye å regne på. Det er ikke første gang det er litt trangere innen denne sektoren, så Imtech spesialprosjekt  ser ikke mørkt på fremtiden.

-Avdelingen her vokser på andre områder, og på service spesielt. Vi har opplevd en stor økning i løpet av få år, sier Nilsen og forteller at avdelingen på service omsatte for rundt 14 millioner kroner for bare noen få år tilbake, mens de dag har passert 30 millioner kroner i årlig omsetning.

-Ved enhver endring tilpasser vi kompetansen hos våre fagfolk. Vi sørger for at de er oppdatert på alle områder, hele tiden. Dagnes marked krever at vi kan fagene, fastslår Thomas Nilsen.

Og han legger til: -Vi har fått på plass systemer som gjør kalkulering, beregning og gjennomføring av jobber enklere enn tidligere. Det sparer oss for mye tid. En svært viktig faktor med tanke på effektivitet.

Under samtalen ber VVSforum om noen konkrete oppgaver som Service Østfold har for øyeblikket, og Thomas Nilsen forteller villig:

-Vi jobber nå med et spennende prosjekt på Gressvik i Fredrikstad. Vi skal levere smarthusløsninger i 10 eneboliger. Væske /vann varmepumper. Alt av lys, varme og annet teknisk som skal styres via én enhet. Alle funksjonene kan betjenes via en app på smarttelefonen.

Imtech prosjekt Sarpsborg avsluttet ved årsskiftet jobben ved det nye Østfoldsykehuset. De fikk jobben ved juletider i 2012, en prestisjetung jobb med å utføre varme-, sanitær og kjølearbeidene. Oppdraget omfattet både sengebygget og servicebygget – til sammen nesten 41.000 kvadratmeter.

Dette var en jobb til 110 millioner kroner, og gikk over to år. Imtech prosjekt Sarpsborg delte jobben med Imtech sin avdeling i Trollhättan i Sverige. Prosjekt Sarpsborg hadde til sammen fire prosjektledere og 15 rørleggere gående på prosjektet til enhver tid. Et prosjekt som gikk over all forventning.

Les: Null personskader, null forsinkelser og null vannlekkasjer