- Dette er ikke bare Østfolds største jobbintervju, det er landets største, sa fylkesvaraordfører Inger-Christin Torp da hun åpnet ballet på Inspiria Science Center i Sarpsborg.

På stand for Imtech sto lærlingansvarlig Steinar Jenskaug - klar til å snakke med ungdom som kunne tenke seg en framtid innenfor entreprenørbransjen. Han var godt fornøyd med dagen.

- Dette er første gang vi har vært med på et arrangement av denne typen, og jeg var litt usikker på hva vi ville klare å få ut av ungdommen på såpass kort tid. Dette blir jo nesten som speed-dating, med bare 7-8 minutter til hver. Men jeg ble positivt overrasket. Ungdommene var godt forberedt og utnyttet tiden godt. Jeg fikk snakket med mange ungdommer i løpet av dagen. Minst tre av dem skulle jeg veldig gjerne hatt inn hos oss, så dette frister absolutt til gjentagelse. Og det er jo en idé som flere fylker burde ha adoptert, sier Jenskaug.

På forhånd hadde de potensielle lærlingene blitt kurset i blant annet oppførsel, CV-skriving og jobbsøking. En av dem som besøkte Steinar Jenskaug var 17 år gamle Thinh Ho fra Moss. Thinh går i andre klasse på linja for klima, energi og miljøteknikk på Malakoff videregående skole, og besøkte messen sammen med resten av klassen.
- Jeg kan tenke meg en karriere innenfor rørbransjen, og dette er en glimrende måte å komme i kontakt med potensielle arbeidsgivere på. Jeg har fått snakket med et par, tre arbeidsgivere i løpet av dagen. Det er bra trening og gir fin innsikt i hva de ser etter og er interessert i, sier han.