- Omorganiseringen er et uttrykk for en mer offensiv og markedsorientert satsning i Norge, sier Rolf Nilsen. - Utover det faktum at de to selskapene får èn felles ledelse, ligger det ingen rasjonaliseringstanker bak dette tiltaket. Det foreligger overhodet ingen planer om nedbemanning, snarere tvert om, understreker Nilsen.

Endringer skal det selvfølgelig likevel bli, lover Nilsen. – Men da endringer som kun vil være positive for både kunder og medarbeidere. Den overordnede målsettingen med å slå sammen de to organisasjonene er å øke vår fagkompetanse og servicegrad mot VVS-grossister og rørleggere og rørleggerkjeder. Det vil kundene i første omgang merke gjennom at de nå vil få tilgang til et bredere produktspekter gjennom én kontaktperson istedenfor to. Dette tror vi vil gjøre oss mer attraktive i konkurransen med andre leverandører, og – ikke minst - bidra til å gjøre hverdagen litt enklere for vår kunder.

Innen sommeren vil vi omstrukturere vår salgsorganisasjon. Både Ifö og Porsgrund har tidligere hatt rene geografisk inndelte salgsorganisasjoner, der salgsrepresentantene har hvert sitt distrikt der de selger ”alt til alle”. Vi vil nå dele opp salgsorganisasjonen i tre salgsteam som skal spesialisere seg på henholdsvis butikk, rørleggere og prosjektmarkedet. På den måten vil vi kunne utvikle mer spesialisert kompetanse og innsikt i forhold til de behov og ønsker de forskjellige kundesegmentene har.

- Vi håper og tror at sammenslåingen av Ifö og Porsgrund vil bidra til en mer markedsorientert organisasjon og mer fornøyde kunder i Norge enn vi vil kunne oppnå hver for oss, avslutter den nye topplederen for Ifö og Porsgrund i Norge.