- På den tiden gikk vi i kjeledress, minnes Stein Ove.

I dag driver han et fremgangsrikt rørleggerselskap med gode kolleger og sønnen Øystein, som alle er blitt en del av Varme & Bad-familien.

Men vi har ikke reist helt til Kvalamarka i Haugesund for å snakke med styreformannen i NRL om rumper i rørbransjen.

Stein Ove byr på kaffe og kringle med makronfyll og mandler. Vi snakker om stolthet, samhold og hvordan vi tror at vår bransje blir oppfattet av de som står utenfor og ser inn.

Stolthet er viktig for Stein Ove. Da han startet som lærling var det noe av det første han lærte. Det har han ført videre til lærlingene han selv har tatt inn gjennom årenes løp.

- Det du leverer skal ikke bare være bra, det skal også være fint å se på, i hvert fall i dine øyne. Da får du en god følelse og stolthet til faget. Stolthet hever også kvaliteten. Så er det selvfølgelig en balansegang mellom kvalitet og hvor mye tid du skal bruke på en jobb.

Men vi må litt tilbake til rørleggersprekken. Vi klarer ikke helt å slippe den.

At buksa av og til sklir ned når vi bøyer oss ned er ingen stor sak. Det kan skje hvem som helst. Men at de skal » stå som symbol» på en hel bransje, føler både vi og Stein Ove blir feil.

- Jeg vet egentlig ikke om folk legger så mye i det, om de syns der er litt humoristisk eller negativt. Der er jeg litt usikker.

Om det er negativt eller positivt kan heller ikke vi svare på. Vi kan ikke bestemme hva folk skal tenke på når de hører ordet rørlegger eller vvs. Men det er et spørsmål verdt å undersøke, mener vi.

Den enkleste måten å finne det ut på er å rette spørsmålet til de som står utenfor og betrakter oss.

Og den enkleste måten å finne det ut på i Haugesund, er å kontakte Haugesund Avis.

Vi gjorde det og de sendte to journalister til Kvalamarka denne regntunge septemberdagen.

Hvordan det endte kan du se her (video fra htv.no)

Vi vil tette igjen rørleggersprekken for godt. Men hvordan?

Svaret på det ligger mye nærmere enn vi tror.