– Vi har lansert en podcast hvor lytteren får innblikk i havet av muligheter med teknologi og digitalisering, særlig i sammenheng med fremtidens bygg, forteller programleder Jonas Henni Normann, bærekraftssjef i Schneider Electric.

Podcastserien handler om bygg og bærekraft og prøver å se alle sidene, fra digital sikkerhet til energieffektivisering og ressursbruk, fra brukernes side. 

– På hvilken måte vil digital teknologi påvirke oss som brukere av bygg, spør Normann?

Med seg i studio har han gjester som er eksperter på disse temaene.

En av de første i rekken, innovasjonssjef i OBOS, Karine Storaker Bråten, forteller hvordan deres nye bærekrafttjeneste gjør det lettere for beboere å få oversikt over egne klimautslipp. Det er først når vi kan se resultater at vi er villige til å gjøre varige endringer, tror Bråten.

Carine Blyverket i Entra og Peter Jetzel fra Rebel-bygget i Oslo, forteller hvordan et av Norges ledende eiendomsselskap utvikler kontorer og arbeidsplasser for en ny tid, og hvordan det å tenke «innhold fremfor murstein» blir helt avgjørende for å overleve og lykkes innen næringseiendom. 

Lege og medieprofil dr. Wasim Zahid snakker om mulighetene som kommer med digitale konsultasjoner og operasjoner på sykehus. 

–  Vi møter dyktige mennesker som alle kan bli inspirert av, sier Normann. 

De tre første episodene er nå ute på alle plattformer der du hører podkast.