Kandidatene skal i tillegg til å konkurrere om NM-tittelen, avlegge svenneprøven i løpet av de tre dagene arrangementet varer.

Kurs- og kompetanseansvarlig i NRL, Ingebjørg Martinsen forteller til VVSforum at dialogen med kandidatene er godt i gang i forhold til det som skal skje i Trondheim i slutten av oktober.
- De er selvfølgelig veldig spente på hva som venter de, men jeg har fått en klar indikasjon på at de gleder seg alle sammen. Jeg må si jeg beunderer disse unge rørleggerne. Det er et ganske så stort press og skulle konkurrere, samtidig som man skal avlegge svenneprøven, og gjøre det best mulig.
Men tidligere kandidater har klart det på en mesterlig måte, og det er jeg sikker på at årets kandidater også klarer, sier Martinsen.

Det er 5. gang WorldSkills Norway arrangerer Yrkes-NM og i år blir det ny rekord. Over 330 unge fagutøvere er så langt påmeldt i ca. 30 forskjellige konkurranser.

Under finner man en liten presentasjon om hvor kandidatene kommer fra, og hvor de i dag jobber som lærlinger.



Erik Gunnerud, som til vanlig er lærling hos Ski VVS AS, er klar for å kjempe om NM-tittelen i Trondheim. Han representerer Akershus.
Alexander Olsen Solberg er lærling i I. Brovold & Sønn AS, og representerer Møre og Romsdal i Yrkes-NM 2014.

 

Erlend Lereggen er fra Trøndelag og vant Trøndelags-mesterskapet, og har dermed sikret seg en finaleplass i Yrkes-NM. Trøndelagsgutten er lærling hos Rørlegger 1 AS.

 

Kristian Herheim vant Rogalandsmesterskapet. Krsitian er lærling hos Sauda Varme og Bad AS, og altså Rogalands utsending til Yrkes-NM 2014.

 

Adrian Sæterdal Haukland vant det første Nord-Norske mesterskapet i historien, og håper på NM-tittelen i Trondheim i oktober. Til daglig er 21-åringen fra Mo i Rana lærling hos Brødrene Dahl AS.