- Det er spesielt morsomt at flere av elevene ser for seg en fremtid som kuldemontør i offshorebransjen eller har klare planer om en jobb ute i verden, smiler Stig Rath. 

Første kuldelinjen i Akershus fylke
Det har nå gått tre år siden Gunnar Hansen dro i gang den første kuldelinjen i Akershus fylke, og han peker på at det er flere grunner til at kuldelinjen på Ås har blitt en suksess. For det første har ledelsen sørget for et velutstyrt kuldeverksted i lokaler som er store nok, for det andre er klasserom, verksted og lager samlokalisert, og ikke minst er samarbeidsmiljøet med elektrolærer og allmennfaglærere svært godt.

Undervisning tett opp mot virkeligheten
Hansen peker også på at skolen er tydelig på at undervisningen skal ligge så tett opp til den virkeligheten eleven vil møte når han søker læreplass. I praksis betyr dette at utfordringer må løses som på en arbeidsplass, og ikke gjennom tiltak som eleven ikke kan forvente å få hos en lærebedrift.

Kuldelæreren jobber for et større nettverkssamarbeid mellom skolene i Akershus, da Hansen gjerne skulle rekruttert elevene fra et større geografisk område.
- Her kan kuldebedrifter i Akershus ta kontakt med sin nærmeste videregående skole som har Vg1 Elektro, for å informere om kuldefaget. Husk at søknadsfrist for inntak høsten 2015, er 1. mars, opplyser Hansen.

Kilde.vke.no