Kjell Senneset i Prognosesenteret sa i et innlegg at det kun er på deler av Sørlandet og Vestlandet det trange tider. Selv om arbeidsledigheten stiger er det vekst i økonomien.

Senneset tror at det blir en økning i boligbygging både Oslo, Akershus og Østfold, kanskje så mye som åtte prosent. Målt i 2015-priser ventes produksjonsvolumet å øke til 108 milliarder kroner i årene frem til 2018, og komme opp på samme nivå som i rekordåret 2013, eksklusive prisveksten i perioden.

Bygging av næringsbygg vil holde seg stabilt på samme nivå som nå.

-I Oslo vil Undervisningsbygg alene stå for 1,9 milliarder kroner frem til 2019, sa Idunn Husevåg i Undervisningsbygg på Markedskonferansen. Dette vil bli brukt til både rehabilitering og nybygg.

Hun nevnte Ruseløkka skole spesielt, som ble bygget i 1871, men at det er kun to murer som er verneverdige. Dermed ligger det an til et helt nytt bygg på tomten.

–Skolen er det vi kaller en undervisningsmasse på utgående kapasitet. Bygget blir stengt hvis vi ikke gjør noe med det, sa hun.
Planene er at Undervisningsbygg skal bygge et skolebygg på 8.860 kvadratmeter med passivhusstandard, eller bedre.

-Vi vil bygge skolen i en samspillsentreprise, og ønsker å få inn entreprenøren så tidlig som mulig. Prosjektet kommer raskt ut på Doffin. Vi tar sikte på å rive bygget rett over jul, og håper at det skal stå klart til skolestart i 2019. Det innebærer en stram fremdrift, sa hun.