Dette kommer frem i en kortfattet markedsrapport Rørentreprenørene Norge har utarbeidet ovenfor VVSforum. 

Adm. direktør Tor Backe i Rørentreprenørene Norge opplyser ovenfor VVSforum at det er store variasjoner i oppdragsmengden for forbundets medlemmer.
- Tilbakemeldingene jeg har fått fra våre medlemmer og fra entreprenørutvalget i forbundet, viser at det er mye å gjøre i enkelte regioner, mens det mange steder går på det jevne, men det er også regioner som sliter mer en vanlig. Det er kanskje ikke overraskende at det er i Rogaland spesielt som man har merket størst tilbakegang så langt i år, uttaler Backe.

Backe presiserer at de ikke har hørt om noen stor pågang i antall permitteringer så langt.
- Flere av våre medlemsbedrifter formidler arbeidskraft seg i mellom, når noen har mer å gjøre en andre. Et annet moment er vel kanskje at de som merker nedgangen først, er bemanningsbyråene, og at det ligger en buffer.

Når det gjelder Østlandsområdet og spesielt Oslo, er det for tiden stort prispress, og hard kamp om jobbene.
- En av våre største medlemsbedrifter forteller at de regner på mange prosjekter, men at jobbene uteblir. Ikke hører han at konkurrentene får jobben heller. Det forteller vel at det er noen som underpriser seg for å få jobbene, og at det kanskje er bedrifter der ute som ikke konkurrer på samme vilkår, forteller Backe.

Her følger en oversikt over hvordan status er:

Vestfold:
Vestfold synes å ha nok å gjøre.  Det er for tiden etterspørsel etter ledig kapasitet blant medlemsforetakene.  Ikke hørt om permisjoner. Ryktene går om sterkt prispress i prosjektmarkedet.  Servicebedriftene melder om noe roligere dager enn tidligere.

Agder:
Markedet i Agder har tatt seg litt opp etter påske. Litt bedring i oppdrag, men det tar tid før arbeidet kommer til utførelse. Ingen permittering  - men bedriftene leier ut folk til hverandre. Prispress hele veien.  Både store og små bedrifter sliter et stykke frem i tid. Man håper markedet vil bedre seg om et år til to år.

Hordaland, Bergen:
For Bergen og Hordaland sin del er det god aktivitet, med grei spredning på næringsbygg og bolig (leiligheter).  Markedet for utleie av kontorlokaler viser negativ trend, som nok vil påvirke nybygg aktivitet.  Boligbyggingen har god aktivitet, og markedet for nye leiligheter bra (rask omsetning og fortsatt prisvekst).Området har store offentlige prosjekter (Barneklinikken HUS, Avinor Flesland, Haakonsvern, skolebygg), som bidrar til god aktivitet.  Man forventer imidlertid etter hvert å  bli påvirket av det som skjer i oljerelatert virksomhet.
Ifølge nasjonale byggentreprenører ser man på dette distriktet  som et av de mest interessante i landet for tiden. Så lang er det altså bra, og man ser optimistisk på det neste året!

Sogn & Fjordane:
Her er situasjonen mer nedadgående enn i Hordaland.  Byene (Førde og Florø) har virkelig fått kjenne på nedgangen i offshoresektoren. Dette sammen med ferdigstillelse av en del store offentlige prosjekter, har medført at det har vært et tøft år i fylket. Men nå mener bedriftene at det har begynt å snu, og de er i det minste optimistiske.

Møre/Romsdal:
Normalsituasjon. God fart i nye prosjekt. 

Oslo/Romerike:
Stabilt bra – men stort prispress og mange om jobben

Mjøs distriktet:
Stabilt bra med unntak av Hamar med noe lavere aktivitet

Nord (Bodø/Tromsø/Hammerfest) :
Høy aktivitet og vekst i både nybygg og ROT.

Rogaland:
Her  har markedet stagnert og flere firmaer har sendt ut permisjonsvarsler og innført inntaksstopp. Flere andre firma har gått til oppsigelser. Man forventer nå en periode med mindre oppdrag. Ryktene går om at også arkitektene  har permittert. De er jo først i kjeden og vil dra med seg øvrige ledd etter hvert. .

Telemark:
I Telemark er markedet fortsatt veldig stramt. De små bedriftene har det relativt greit med oppdrag. De store bedriftene mangler større prosjekter. Det er flere større prosjekter som skal i gang i høst/vinter. To bedrifter har permitterte fra februar. En bedrift til varsler permitteringer fra kommende uke. Litt dystert  - men med litt bedre utsikter fra høst/vinter.

Flere bedrifter har prosjekter og avdelinger i Vestfold og inn mot Oslo. Hadde det ikke vært for dette hadde det vært flere permitterte. Stort press på priser. Entreprenørene går mange runder før prosjektene lander og presser bedriftene.