Energimyndighetene vil utvikle et web-basert beregningsprogram hvor sentrale data for bygningen legges inn. Beregningsprogrammet vil gi en energiattest med en indikasjon på bygningens energitilstand.

 

Bedre innsikt
Den politiske ledelsen i departementet er godt fornøyd med at man i fremtiden vil kunne tilby et verktøy som gir bedre innsikt i energibruken og håper det kan stimulere til å gjøre forbedringer som kan redusere strømregningen.

 

Som merking av hvitevarer
Energiattesten vil måtte fremlegges ved kjøp og utleie av bygninger. På energiattesten vil det være et energimerke tilsvarende det man kjenner fra merkingen av hvitevarer. Informasjon om bygningen skal også danne grunnlag for tiltakslisten som skal indikere mulige tiltak som vil bedre bygningens energieffektivitet og således bidra til å kunne redusere fremtidige energikostnader.

 

Departementet vil også etablere en ordning der alle kjelanlegg basert på fossilt brensel og klimaanlegg skal gjennomgå en energivurdering. Det er viktig at disse fungerer godt og at klimapåvirkningen fra disse anleggene blir minst mulig.

Kilde: Norsk Teknologi