TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, medieutdanningen ved Universitetet i Bergen og grafikkselskapet Vizrt ble i mai enige om å flytte sin virksomhet i Bergen til Lars Hilles Gate 30. Eiendommen er eiet av Entra OPF som igjen eies av Entra og Oslo Pensjonsforsikring med 50 prosent hver.

Entra OPF vant i begynnelsen av 2013 konkurransen om å utvikle MediaCity Bergen, og har siden den gang arbeidet tett sammen med medieaktørene for å komme frem til de beste løsningene.

- HENT ser det som en stor tillitserklæring å få dette oppdraget fra Entra, og oppdraget som sådan passer godt til vår store satsning i Hordaland. Vi gleder oss veldig til å ta fatt på oppgaven sammen med en så profesjonell aktør som Entra, sier administrerende direktør Jan Jahren i HENT AS.

HENT ble valgt blant flere leverandører. Optimaliseringsfasen er ventet å pågå frem til midthøstes 2014.

Reguleringsplan vedtatt
Onsdag denne uken, vedtok bystyret i Bergen reguleringsplan med konsekvensutredning for MediaCity Bergen i Lars Hilles gate. Planen regulerer for om- og påbygging av eksisterende kontorbygg, for samlokalisering av de store medieaktørene.

- Vedtaket i Bystyret er svært gode nyheter. Nå ser vi frem til et positivt samarbeid, for å gjennomgå og optimalisere prosjektet i forkant av selve byggearbeidet. Eiendommen vil fremstå som et signalbygg og være en viktig del av utviklingen av området rundt Nygårdstangen i Bergen når det står klart til å ta imot de toneangivende mediehusene og utdannings- og forskningsmiljøene, sier Kristin Haug Lund, direktør for prosjektutvikling og teknisk i Entra.

MediaCity Bergen skal bli det mest fremtidsrettede stedet for å drive medieproduksjon. Eiendommen Lars Hilles gate 30 består i dag av cirka 35 000 kvadratmeter og skal etter planen utvides med omkring 10 000 nye kvadratmeter til totalt 45 000 kvadratmeter.  Prosjektet har en total investeringsramme på cirka 1,5 milliarder kroner, inkludert byggets inngangsverdi.

- Prosjektutvikling sammen med våre oppdragsgivere er noe av det som motiverer HENT mest innenfor vårt virkeområde. Vi ser på oppgaven som svært spennende, sier Knut Alstad, markeds- og utviklingsdirektør i HENT.