− Peab har god erfaring med boligprosjekter og har for tiden flere prosjekter under utbygging. Dette er leiligheter for de som vil ha en bolig for livet. Den ambisjonen og dette prosjektet passer fint inn i vår visjon som samfunnsbygger, sier Petter Moe, adm dir i Peab Bygg.

Når prosjektet i Søster Mathildes gate på Lørenskog 26 står klart, vil det romme 138 leiligheter med tilhørende garasjeanlegg over to plan. Kontraktssummen på Vestparken er 257 MNOK eks. mva og total størrelse på prosjektet er over 22 000 km2.

− Selvaag bruker standardiserte og gjennomtenkte løsninger. Dette gir grunnlag for en effektiv drift og et kvalitetsmessig godt sluttprodukt, sier Petter Moe.

− Vi ser frem til et godt samarbeid med Peab og har stor tro på at prosjektet blir bra. Vi har nå oppnådd et salg som gjør at vi kan sette i gang med forberedelsene til byggestart, sier porteføljedirektør i Selvaag Bolig, Sverre Molvik.

Seks blokker
Leilighetene blir oppført i seks blokker, hvorav fem har seks etasjer og en har syv etasjer. Alle blokkene blir plassert over en parkeringskjeller. Totalt blir det 280 parkeringsplasser. Fasadene på byggene blir i tegl, panel og plater. Bæresystem i stål og betong.

Vestparken AS ved Selvaag Bolig ASA er byggherre for prosjektet. Arkitekt er foreløpig ikke valgt, men forprosjekt er utført av HRTB Arkitekter.

Byggestart vil med stor sannsynlighet skje i 1. kvartal 2013, og siste overlevering er planlagt til 4. kvartal 2014.

Et bekymringsfritt liv
Vestparken er et prosjekt under konseptet Selvaag Hjem, som tilbys i og rundt Oslo samt andre norske storbyer. Denne typen boliger skal gi gode rammer for et bekymringsfritt liv. Det er boliger av solid kvalitet som er bygget etter velprøvde, effektive løsninger.

Et annet kjennetegn for Hjem-boligene er at de ligger i rolige og barnevennlige områder, gjerne like ved natur- og grøntområder. Det skal være kort vei til barnehager og skoler, idrettsanlegg, butikker og offentlig kommunikasjon. Prosjektet Vestparken ligger både landlig og urbant til, sentralt plassert i Lørenskog kommune.