-Etterspørselen etter varmepumper, varmeopptakskomponenter med tilbehør er økende hos oss i ABK. Derfor har vi behov for flere ingeniører på kontoret for å beregne kapasiteter, besparelser og ta ut passende produkter og løsninger, forteller siv. ing. og avdelingsleder Morten Solsem ABK Klima.

Selskapet har flere stilling ledig annonser ute på Finn.no og bruker også sosiale nettverk som blant annet Linked.in i sin søken etter fagfolk i Oslo, Bergen og Stavanger.

- Også ute i felt er det et økende behov for å kunne supportere rørleggere, entreprenører og forhandlere med oppstart, feilsøking og innregulering, sier han.

-I tillegg til å utarbeide gode kalkyler for besparelser forventer våre kunder at våre ingeniører også har en god systemforståelse og involverer seg i store deler av varmesystemet og ikke bare selve varmepumpen.

Det som er gjennomgående i stillingsannonsene hos ABK er er at selskapet ønsker medarbeidere som kan jobbe selvstendig.

- Ja, det legges ned ganske mye tid i hver henvendelse og medarbeidere som kan jobbe selvstendig er viktig for oss. Da får vi tilbake  fornøyde kunder og ikke minst problemfrie anlegg og få reklamasjoner fra brukere, sier Morten Solsem til VVSforum.no.

ABK representerer merkevarer som Toshiba, NIBE, Clivet, Sabiana, MuoviTech og Atlas Copco. Produktene distribueres til installatører, tekniske entreprenører, rørleggere og forhandlere over hele Norge. I tillegg til vareleveranser driver ABK med prosjektering, kursing, teknisk support og vedlikehold av varmepumpesystemer.

ABK ble etablert i 1991 og har omlag 80 ansatte og omsatte for 332 MNOK i 2014. Hovedkontoret er lokalisert på Brobekk i Oslo og har salgskontorer i Stavanger, Bergen, Trondheim og Rognan.