Solem begynner i stillingen den 1. november og kommer til å arbeide med Oslo, hans hjemsted, som base. Gunnar har i mer enn ett tiår vært en velkjent person i den norske varmepumpebransjen hvor han har spilt en sentral rolle i å bygge opp NIBEs deleide selskap ABK AS til å bli en ledende aktør på det norske varmepumpemarkedet.

Solem som selv er deleier i ABK, har siden 2002 ledet salgsavdelingen i ABK. Siden 2003 har han vært engasjert i den norske varmepumpeforeningen, NOVAP, og siden 2005 som styreleder.

- Med Gunnars brede kunnskap og nettverk innen varmepumpebransjen får vi en ytterligere sterk stemme inn mot viktige beslutningstakere i EU såvel som i Norge. Med Gunnar ombord styrker vi ytterligere vårt visjonære lederskap, fremholder Martin Forsén, Manager International Affairs.

- Det har vært svært tilfredsstillende å arbeide for det grønne skiftet i løpet av de siste 14 årene. Jeg gleder meg til å kunne fortsette dette arbeidet i NIBE, et av lokomotivene innen fornybar energi i Europa, sier Gunnar Solem.