- Vi ser at våre kurs gir trygghet for våre kunder og gevinsten for oss ligger selvsagt i det at flere velger å bruke våre produkter, sier administrerende direktør hos Grundfos Pumper AS, Per Frydenberg til vvs-forum.no.

Det finnes mange grunner til at kundene ønsker kurs. Blant annet ansetter bransjen stadig nye mennesker som trenger opplæring, mens andre trenger oppfriskning v kunnskaper og innblikk i nye produkter og ny teknologi.
Teori og praksis

- Grundfos skreddersyr kursene etter kundenes behov, men de fleste velger kurs om pumpeteknikk og energibesparelser, i kombinasjon md ekspansjons-systemer og luftutskilling. Kurset har en teoretisk og en praktisk del, forteller Frydenberg.

- Hvilke typer stillinger har kursdeltakerne?
- Det varierer, men mange er prosjektledere, rørleggere, driftspersonell, servicefolk og konsulenter.

Fine fasiliteter
Grundfos har alltid satset på kompetansehevende tiltak og har avholdt forskjellige typer kurs i mange år, men for tre år siden ble det bygd et eget demo-rom ved hovedkontoret i Oslo. Nå har man fine kursfasiliteter og i demo-rommet kan man se mange produkter montert inn i rørnett.

- Dette gir våre kunder en fin mulighet til å prøve produktets funksjoner i praksis og på en mer helhetlig måte kunne observere hva som skjer når produktet er en del av et system. For eksempel kan man enkelt få demonstrert fordelen med behovsstyrt, frekvensstyrt pumpe. Det er også mulig å måle besparelser og sammenligne med produkter som har eldre teknologi.

Gratis kurs
Administrerende direktør Pr Frydenberg understreker at alle kurs er gratis og at det er enkelt å melde seg på. Det er bare å gå inn på hjemmesiden www.grundfos.no og klikke seg inn på ”kurs”.
- Som en ekstra liten ”gimmick” vil vi i år trekke ut tre vinnere blant kursdeltakerne som i sommer får være passasjer på en fartsfylt og morsom tur med en Offshore 1 båt i Oslofjorden, sier Frydenberg.