Schneider Electric har over 90 års erfaring med levering av løsninger til marin og offshore industri.

-Vi har derfor den nødvendige kunnskapen om dette miljøets spesifikke krav, noe som gjør at vi i dag kan tilby testede og verifiserte løsninger innen kraftdistribusjon og energistyring samt overvåking og kontroll av alle systemer om bord via web-teknologi, sier Arild Bjørkedal, VP for IT Business i Schneider Electric.

Dagens marine marked, spesielt innen offshore relaterte skip, har ekstreme krav til driftskontinuitet og sikkerhet, sammen med økte krav til reduserte driftsutgifter. Gjennom et tett samarbeid med kunder og partnere har Schneider Electric blant annet utviklet kompakte høyytelsesløsninger for å takle høye kortslutningsnivåer og seksjonsbegrensning av feil. Noe som betyr at kun den delen av skipet som har feil kobles ut mens resten vil være fullt operativt.

Schneider Electric er tilstede i mer enn 100 land, og kan tilby nærhet til kundene og 24/7 support uansett hvor i verden skipet befinner seg.

Schneider Electric påtar seg serviceoppdrag over hele verden. Alle Schneider Electrics produkter og løsninger til den maritime industrien er i full overensstemmelse med maritime standarder, og Schneider Electric jobber kontinuerlig med å utvikle løsninger som bidrar til ansvarlig drift både når det gjelder sikkerhet, økonomi og miljø.

Schneider Electric har mange referanser når det gjelder løsninger og resultater for marine segmentet, les mer om to av dem her:

Landstrøm i havner: Stena Line reduserte sine energikostnader med 50 prosent.
Løsning: Utstyrte fem av båtene med utstyr som gjør at de kan koble seg til eksisterende lavspennings kraftsystemer i fergeterminalen i Gøteborg havn.

” Stena Line anslår at takket være løsningen med landtilkobling har de kuttet sine energikostnader med 50% i forhold til energi produsert ombord av skipsmotorer.” Carl Dahlberg, Marine Global.

Integrert løsning for MV- og LV-tavler: Knutsen OAS Shipping AS reduserte klimapåvirkningen med 30 prosent på to av sine tankskip med tilpasset motorstarterfunksjon.
Løsning: Integrert totalløsning for mellom- og lavspenttavler, inkludert tilpassede motorstartere med sømløs tilkobling.