Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Foreningen har over 2000 medlemsbedrifter, som til sammen har rundt 47 000 årsverk. Det var under generalforsamlingen 1. juni at Aspelund ble valgt som ny styreleder. Hun overtar stafettpinnen etter Ragnar Kårhus, CEO i Telenor Broadcast og Canal Digital. Aspelund har det siste året sittet som styremedlem i Abelia.

– Det har vært veldig lærerikt å få bidra inn i styret, som består av svært dyktige og kompetente kolleger. Som styreleder blir min viktigste rolle å sikre et godt samspill mellom disse, slik at denne kompetansen kommer organisasjonen til nytte på best mulig vis. I Abelia har vi hatt en stor fremgang de siste årene, og denne gode utviklingen skal vi fortsette, ved å knytte foreningens arbeid enda tettere opp mot medlemsbedriftene.

Som leder for et rådgiverselskap, er Aspelund opptatt av Abelias viktige rolle i utviklingen av gode rammebetingelser for kunnskapsnæringen generelt, og konsulentbransjen spesielt.

– Med en statlig sektor i vekst utgjør konsulentselskapene – med sin kompetanse, erfaring og fleksibilitet – en stadig viktigere rolle. Rådgiverne har helt andre muligheter til å dyrke frem nødvendig spesialistkompetanse, og er dermed avgjørende medspillere. Sweco er del av bygg- og anleggsbransjen, og det er også viktig for meg at vår bransje gjennom NHO kan være med på å forme samfunnsutviklingen, sier Aspelund.