Grundfos kåret under VVS-dagene Norges raskeste installatør på pumpebytte. Den konkurransen vant Gord Kåre Træland, og blir dermed Norges mann i Installer Championship under ISH-messen i mars neste år. Han brukte kun 44 sekunder og 28 hundredeler på å bytte en ALPHA pumpe i Grundfos demorigg med vann.

- Det var stor interesse for Installer Championship blant de besøkende rørleggerne. Til tider var det stor kø ved konkurranseriggen, sier Terese Lunde, Marketing manager i Grundfos.
- Vi sto klare med tidtaker og ikke minst gulvmopp. Det ble litt vann søl når nervene spilte rørleggeren et lite puss. For det er faktisk det å holde roen og ha et godt lag med det verktøyet som var tilgjengelig som var avgjørende for resultatet. Det var ikke alltid like lett. Noen rørleggere var innom og prøvde flere ganger, enten for å slå kompisen eller kollegaen sin tid, eller rett og slett for å prøve å ta seieren med beste tid. Når det står en stor gruppe med mennesker rundt og ser på så skal man ha nerver av stål. Det hadde virkelig Gord, forteller Lunde.

Nerver av stål er også den viktigste egenskapen Gord Træland kommer til å trenge når han skal være den norske representanten for Installer Championship finalen på ISH messen i Frankfurt i mars neste år.
- Der skal rundt 30 rørleggere fra hele Europa delta i ulike rørlegger relaterte konkurranser. Det blir innledende runder, del finaler og finale som forhåpentligvis venter på han. Det hadde jo vært stor stas om en norsk rørlegger vant, sier en håpefull Lunde.

Vinneren vil bli trent og forberedt av Grundfos salgsingeniør Andrè Sundli Barka. Barka vil også være en støttespiller under ISH messen og etter hvert som konkurransen skrider frem.

Træland forteller at han gleder seg veldig til å få delta på ISH messen i en så stor setting. Det blir spennende og utfordrende, og ikke minst, det å få konkurrere om førstepremien på 10 000 € (ca 100 000 NOK) i reisegavekort – gjør det ekstra spennende, understreker vinneren som til daglig jobber hos rør- og elektrobedriften Nils Kloster AS i Kvinesdal. .

- Nå gleder vi oss til mars i 2019 og ISH messen hvor Installer Championship finalen skal holdes , vi har trua på deg Gord, sier Lunde.

Salgsdirektør VVS i Grundfos, John Ove Laksberg, forteller til VVSforum  at de er strålende fornøyd med årets VVS dagene.
- Vi ønsker å takke alle som tok seg tiden til å beske vår stand, hørte på foredrag og deltok på Installer Championship.

https://no.grundfos.com/content/dam/norwegian/videos/Takk%20for%20VVS%20dagene%202018.mp4