- På landsbasis snakker vi nok opp mot 50 nye medarbeidere siden vi har fått økt oppdragsmengde, sier Gangnes til www.vvsforum.no.
Det er ingen enkel oppgave for HR-direktør Sigurd Christian Gangnes å skaffe til veie 50 nye medarbeidere i et arbeidsmarked som er ganske presset, men Gangnes jobber intens og målbevisst med saken i disse dager.
- Vi går bredt ut i media for å rekruttere folk og håper og tror at noen der ute finner Oras interessant, sier HR-direktøren.
Prosjektledere og rørleggere

- Hvilke stillinger er vanskeligst å få besatt?
- Det er prosjektledere og rørleggere, men markedet er generelt presset. Det er slik at mange er lojale mot sin nåværende arbeidsgiver og det er på mange måter bra, men samtidig skaper det ingen dynamikk i arbeidsmarkedet. Vi håper at noen føler at tiden for et jobbskifte er inne nå. Arbeidet både ved Gardermoen og det nye Østfold Sykehus er store oppgaver som krever ressurser.

HR-direktør Sigurd Christian Gangnæs har hatt stillingen i Oras i vel tre måneder. Han kom fra en lignende jobb i Otera AS i Kristiansand. Nå har Gangnæs for lengst blitt varm i trøya og det jobbes blant annet med at Oras-skolen skal bli bedre og mer fremtidsrettet.
Konkurrenter på alvor
- Oras-skolen har vært og er nyttig for våre medarbeidere, men skolen skal bli enda bedre på flere områder, slik at folk får den skolering de trenger. Nye tider krevers nye tanker og både innen selve opplæringen og innen service vil vi foreta noen endringer. Ekstra fokus på lederopplæring blir det også.

- Posisjonerer Oras seg overfor nyetablerte NRA ØST AS på noen spesiell måte?
-Vi ønsker alle nye, seriøse konkurrenter velkommen. Vi tar alle våre konkurrenter på alvor, men gjør ingen spesielle tiltak. Det vi vet er at det er krevende å etablere ny virksomhet i dagens marked.

Oras AS håper å få ansatt de 50 nye medarbeiderne innen en seks måneders periode.