Salgsingeniør Lars Jåstad hos Ventistål Bergen forteller at temaet åpenbart engasjerer, selv om det har vært presentert og diskutert utallige ganger de siste årene.

Ventistål valgte denne gangen å dele foredragene rundt brann med «trekk ut» og «steng inne» strategier som separate innlegg for å gi deltakerne et mer nyansert bilde av prinsippene.

- Det hersker fremdeles en stor grad av usikkerhet knyttet til brann og ventilasjon, og behovet for kunnskapspåfyll er åpenbar både hos entreprenører og rådgivere, sier Jåstad.
- Innen behovsstyring kommer det stadig nye og bedre måter å løse dette på. Sintefs ReDuCeVentilation prosjekt har vært en veileder til bransjen for å få velfungerende behovsstyrte ventilasjonsanlegg. Her er det også kommet systemer som nettopp bygger på denne veilederen, og er i stand til å gi brukerne av anleggene både økonomiske og velfungerende systemer.

Jåstad påpeker at Ventistål er glad for å kunne bidra faglig med ressurser fra både gode leverandører og interne fagpersoner til å belyse disse temaene.
- Noen av Ventiståls suksessfaktorer er nettopp å kunne bidra faglig innen de ulike delene av faget som de representerer, sier han.

For å spisse det faglige påfyllet var det i tillegg til faglige foredrag også en egen messe der utvalgte leverandører fikk vise frem sine produkter og diskutere fag med alle deltakerne.