Erik Kristiansen Buer var førstemann ut på Kuben Yrkesarena.

Etter 2 ½ år som lærling går Erik Kristiansen Buer fra Akershus, opp som førstemann til fagprøven i kulde- og varmemontørfaget på VKEs nye prøvestasjon på Kuben Yrkesarena.Stig Rath i VKE var til stede på prøvens første dag for å ta en prat med han og prøvenemda.

-Hvordan har det seg at du begynte med kuldeteknikk?
-Etter at jeg var ferdig med CNC-maskinering på Strømmen vgs, verken fikk jeg eller hadde lyst på læreplass. Derimot fikk jeg tilbud om skoleplass på kuldelinjen på Sogn vgs og det har jeg ikke angret en dag på. Kuldefaget er både interessant og spennende.

Hva har du arbeidet med i læretiden?
-Mest klima- og komfortkjøling, med datarom, DX og vann-til-vann uniter. Jeg har ikke vært borti kjøl og frys.

-Hva er sjansen for at du forblir i bransjen?
-Jeg liker at arbeidet er gøyalt og variert, at en må være nøye for å få anlegget til fungere. Jeg føler absolutt at jeg har havnet på rett hylle.  På sikt kunne det også være interessant å ta Mesterbrev, avslutter Erik Kristiansen Buer.

Takk til Prøvenemnda
Prøvenemda i Akershus ved Jarle Holstad og Martin Solberg, begge fra Johnson Controls AS, har gjort en formidabel innsats for prøvestasjonen. Først rev de prøveriggen på Fossum Lærlingesenter deretter sørget de for at prøvestasjonen på Kuben får to reale rigger, som prøvekandidatene kan bryne seg på.

Kilde:vke.no