I stortingsmeldingen 28 - Gode bygg for et bedre samfunn (KRD 15. juni 2012), kommer det frem at Regjeringen vil opprette et utviklingsprogram om inneklima Den lenge varslede Stortingsmeldingen om bygningspolitikk ble fremlagt 15. juni.«Godt Inneklima» er en av de faktorer som Regjeringen legger hovedvekt på for å skape en framtidsrettet bygningspolitikk og oppnå målet om en bærekraftig kvalitet i bygg.

- Regjeringen vil øke kunnskapen om hva som gir et «Godt Inneklima» og vil derfor opprette et utviklingsprogram. Programmet skal evaluere hva som er avgjørende for et «Godt Inneklima», hvordan balansert ventilasjon fungerer i praksis i nybygg og eksisterende bygg, og om det er mulig å bruke naturlig og hybrid ventilasjon i nybygg. Programmet vil være en del av Bygg21, opplyser VKE og Eriksson i en uttalelse på sine hjemmesider.

Regjeringen er opptatt av å sikre at inneklimaet blir tatt vare på når vi innfører passivhusnivå og nesten nullenerginivå som krav i TEK. Energieffektivisering i eksisterende bygg skal utføres slik at byggene samtidig skal få et «Godt Inneklima».

VKE opplyser videre at de ser at deres langsiktig arbeid med fokus på økte krav til inneklima og energieffektivisering begynner nå å gi konkrete resultater for klimabransjen. Vi ser frem til å bidra til økt kunnskap om inneklima og energieffektivisering i Bygg 21, basert på det arbeid vi over lang tid har lagd ned i standardisering og forsking i bl.a.:
•SN/K 034 Bygningers energiytelse
•SN/K 100 Ventilasjon og inneklima
•ZEB