Den 10. juli ble Cero Ventilation begjært konkurs i Göteborgs tingsrätt. GK har overtatt samtlige verdier i dette selskapet og fått med seg så godt som alle ansatte på å drive og utvikle virksomheten videre under GKs navn.

Cero Ventilation var et privateid og helt frittstående selskap, og en av de ledende aktørene innen tilvirkning og installasjon av ventilasjonsplater i göteborgregionen. I 1969 ble virksomheten overtatt av Rolf og Carl Erik Andersson, som da hadde en unik kunnskap innen blikkenslagerfaget, med tradisjoner og røtter fra familieforetak i bransjen helt tilbake til begynnelsen av forrige århundre.

Virksomheten vil også i fortsettelsen bli drevet fra Hildedalsgatan på Hisingen. Rolf Andersson vil være ansvarlig i den nærmeste tiden, sammen med Michael Almeida, som er ansvarlig for GKs virksomhet i Göteborgregionen.

– GK har allerede en omfattende virksomhet i regionen, med litt mer vekt på service. Gjennom overtakelsen av Cero Ventilation kompletterer vi vår eksisterende virksomhet på en veldig god måte, og kan nå tilby våre gamle og nye kunder førsteklasses rådgivning og gjennomføring innen ventilasjon, kjøling, byggautomasjon og energi for nye og eksisterende bygninger, sier Göran Krawe, administrerende direktør i GK.

– Jeg er veldig glad for at vi så raskt kunne få på plass denne løsningen med Cero. Spesielt glad er jeg for at det løste seg for store deler av personalet, slik at Cero-ånden blir med videre inn i vår eksisterende virksomhet, sier Michael Almeida, distriktssjef Göteborg.