OBOS og et konsortium av aktører i den norske BAE-næringen, bestående av Statsbygg, Multiconsult, BackeGruppen og GK skal samarbeide om to nye gaveprofessorater. Det skriver BI i en pressemelding.

- Dette viser nødvendigheten av forskning på næringen fra et handelshøyskoleperspektiv, samtidig som det vil bidra til å videreutvikle det sterke fagmiljøet på BI. Vi ser frem til å samarbeide om å utvikle ny kunnskap om og for BAE-næringen, som vil komme både forskning, undervisning og næringen til gode, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.

Professoratet varer i tre år, og skal koordineres ved Senter for Byggenæringen. For GK er det viktig at prosessene i bransjen utvikler seg i takt med den tekniske utviklingen.

- I dagens byggeri ser vi at de tekniske installasjonene blir stadig mer omfangsrike, avanserte og integrerte i byggeprosessen, og at aktører som GK derfor involveres i alle faser, helt fra utvikling og planleggingen av prosjektet, gjennom produksjonen og til idriftsettelse og overlevering. I tillegg til den rene byggefasen står vi som tekniske leverandør igjen i bygget for å sikre drift, vedlikehold og utvikling slik at bygget presterer som avtalt og med riktig energibruk. Vi støtter derfor forskning på hvordan vi kan effektivisere og kvalitetssikre disse prosessene og fasene i byggets livssyklus, sier Konsernsjef i GK, Jon Valen-Sendstad.