-Vi oppnår en omsetning på fem milliarder norske kroner når vi summerer GK Norge AS, GK Rør AS, GK Elektro AS, GK Sverige AB og GK Danmark AS, opplyser konsernsjef, Jon Valen-Sendstad til www.vvsforum.no

Rekordhøyt resultat
Resultatet før skatt for hele gruppen i 2015 blir også rekordhøyt med over 200 millioner norske kroner.
-Dere har mange nyetableringer i løpet av 2015. Hvor finner vi disse etableringene?
-Vi har etablert elektroavdelinger i Oslo, Moss, Jessheim, Bergen, Trondheim og Tromsø. I tillegg har vi startet røravdelinger i Tromsø og Århus, samt ny kuldeavdeling i Nordland. Det er også åpnet nye avdelinger i Sundsvall og Umeå, sier Valen-Sendstad.

Store forskjeller
GK antar at offentlige bygg og boliger vil prege det som kommer av nytt i markedet fremover. Markedet for rene kontorbygg vil falle. GK har gode ordrereserver, som vil gi høy aktivitet også i 2016.

For GK Norges vedkommende er det store regionale forskjeller når det gjelder aktivitet. Det er minst å gjøre i Rogaland, men ellers i landet går det stort sett så det suser. Etter hvert vil situasjonen bli enda bedre i Oslo også, for det er varslet økt aktivitet gjennom kulturbyggene som man skal i gang med.

Omsetningsmålet fast
-Vi forventer fortsatt vekst innen fagene el og rør, samt fortatt vekst i geografisk lokalisering med alle fag, som ventilasjon, automasjon, kuldeteknikk, rør og el, fastslår konsernsjefen.

-Holder dere stø kurs med tanke på omsetningsmålet som er 10 milliarder i 2022?
-Det er ingen forandringer når et gjelder omsetningsmålet for konsernet. Det ligger fast, sier Jon Valen-Sendstad.