I samarbeid med bransjens aktører ønsker Bellona å utrede hvilke langsiktige og forutsigbare rammevilkår som kan legge til rette for dette.

GK opplyser på sine hjemmesider at et viktig mål for arbeidet i Bellonas Byggforum er å utveksle ideer og relevant informasjon, slik at man lettere kan oppnå konsensus om de virkemidler og rammevilkår som må på plass slik at miljøriktige produkter og tjenester får konkurransefortrinn. Arrangementene i forumet er åpne for Bellonas samarbeidspartnere, medlemmer av Bellonas Byggforum samt spesielt inviterte fra blant annet forskning, forvaltning og det politiske miljø.

- Vi er enige i at energieffektivisering er et av de viktigste og billigste klimatiltakene. Som en aktiv partner i Byggforum kan og vil GK være med å påvirke føringene som legges med tanke på virkemidler og rammebetingelser for å videreutvikle et positivt marked som etterspør energieffektive og miljøriktige tjenester og leveranser, som resulterer i reelle energibesparelser i bygningssektoren, ytrer direktør for eksisterende bygninger i GK Norge, Torfinn Lysfjord.

Bellonas Byggforum har løpende arrangementer hvor bransjen, myndigheter og virkemiddelapparater inviteres til å diskutere fremtidens løsninger.

Kilde: gk.no