GK er i gang med fase 1 hvor byggene gjennomgås for å kartlegge hvilke tiltak som kan gjennomføres i fase 2 av avtalen. Til høsten får Lillehammer kommune en liste med foreslåtte tiltak som vil redusere energibruket med 33 prosent.

EPC (Energy performance contracting) er en energisparekontrakt hvor GK som entreprenør garanterer besparelse innen en gitt tidsramme.

Anders StorØdegård,GK Lillehammer
Fredag 13. mars ble avtalen presentert for kommunens driftspersonale av ordfører Espen Granberg Johnsen, prosjektleder i Lillehammer kommune Tore Bakke, energikonsulent Kjell Gurigard og GKs Sergey Paramonov og Anders Storødegård.

Kommunene har i denne avtalen valgt seg ut 27 bygg på totalt 92.500 m2. I dag bruker de 27 byggene 18,5 GWh i året. Tiltakene i energisparekontrakten skal redusere energibruket med 6,2 GWh. Kontrakten har en ramme på 27 millioner kroner, og investeringene skal være inntjent etter 6,5 år.

Energiingeniør Sergey Paramonov er prosjektleder i GK. Han trekker frem den lokale kunnskapen til GK på Lillehammer som en viktig suksessfaktor for prosjektet.

- Vi har et veldig godt samarbeid med GK Lillehammer så langt. De har vært med på alle forhandlinger i tilbudsfasen og skal være med på alle befaringene i analysefasen. GK har hatt service på flere av bygningene i avtalen, og erfaringene derfra blir viktige å ta med seg, sier Paramonov.

Kontrakten er totalteknisk og vil derfor kunne omfatte tiltak for alle GKs fag, derunder også GK Elektro og GK Rør.

Lillehammer er den 11. kommunen GK inngår EPC-avtale med. Avtalen er den første i landet som er utformet etter en helt ny norsk standard for slike kontrakter initiert av KS (Kommunesektorens organisasjon) og bransjen.

Kommunen har uttalt at de ønsker å energieffektivisere enda flere bygg dersom avtalen med GK fungerer godt.