Den svenske fremtidsforskeren, Kjell A. Nordstrøm er blant foredragsholderne under fagdagen. GK har hyret inn velkjente Jon Almås og Sigrid Bonde Tusvik som konferansierer.

Status for GK i øyeblikket, er at konsernet har ca. 1 850 ansatte fordelt på til sammen 67 kontorer. GK er lokalisert i Norge, Sverige og Danmark.

Sverige og Danmark
GK-historien startet i 1964, da Kristian Nordberg etablerte en liten bedrift som drev med ventilasjonsentrepriser og eiendom. Tre år senere kom Gunnar Karlsen inn i firmaet, som fikk navnet Nordberg og Karlsen AS. Eierne hadde tidlig ambisjoner om å bli landsdekkende og gjennom hele syttitallet etablerte firmaet en rekke kontorer rundt i Norge. I 1981 delte Nordberg og Karlsen firmaet mellom seg. Entreprenørvirksomheten fortsatte som Gunnar Karlsen AS.

Fra annen halvdel av åttitallet ble det viktig å utvide fagkompetansen. Automatisering og klimakjøling supplerte hovedproduktet som var ventilasjon. John-Erik Karlsen, annen generasjon, kom med i denne perioden. I dag er Karlsen konserndirektør og styreleder i GK Konsern.

Det ble flere oppkjøp og i 1998 etablerte GK seg i Sverige. GK Danmark ble etablert i 2005. GK Rør ble etablert i 2011.

De neste 50 år
I 2002 rundet man for første gang en milliard i omsetning. Som planlagte rundet GK tre milliarder i omsetning i 2012. Samme år flyttet man inn i Miljøhuset GK på Ryen i Oslo. Dette er blant Norges mest energieffektive bygg.

- Med energieffektive løsninger og godt inneklima bidrar GK til bedre miljø og bedre helse. Det har vi gjort i de første 50 årene, og det skal vi gjøre de neste 50 årene også, fastslår John-Erik Karlsen.

I år forventer konsernet en omsetning på 3,5 milliarder kroner. Slagordet «GK gir deg smarte løsninger for smarte folk», står seg godt for jubilanten.

VVSforum.no gratulerer!