Geberit ser en økende tendens i byggebransjen der flere etterspør produkter med miljøsertifiseringer og -deklarasjoner. Derfor har Geberit utarbeidet EPD (Environmental Product Declaration, eller miljødeklarasjon) for flere produkter. Nå omfatter dette sortimentet også den populære innbyggingssisternen Duofix Sigma. 

– Vi opplever en økende etterspørsel etter produkter med EPD fra både byggherrer, rådgivende ingeniører og arkitekter. Grossister står også overfor krav om dokumentasjon av produktenes miljøpåvirkning, og de ønsker gjerne et sortiment med tilhørende EPD-er, sier Odd Skriden, produktsjef i Geberit Norge i en pressemelding. 

En EPD utvikles i henhold til anerkjente europeiske og internasjonale standarder og gir informasjon om miljøfotavtrykket til produktets livssyklus. Produkter med EPD gjør det mulig for byggherrer eller rådgivere å sette tall på det enkelte produktets klimapåvirkning og dermed gjøre det lettere å velge det minst belastende. 

– Som markedsledende har vi et ansvar for å aktivt bidra til en mer bærekraftig sanitærindustri. Derfor er vi glade for å kunne tilby våre kunder EPD-er for en stor del av vårt sortiment, og nå også for våre bestselgende produkter. Det gjør det rett og slett lettere for industrien å velge mer klimavennlige produkter, sier Skriden. 

50 års reservedelgaranti bidrar til å forlenge produktets levetid 

Geberit Duoxfix Sigma er den første innbyggingssisternen fra Geberit som får en EPD. EPD-en er i henhold til den nye +A2-standarden. Geberit har allerede EPD på en stor del av sine sanitærprodukter, og er i ferd med å få EPD på enda flere av produktene. 

I tillegg til miljødeklarasjoner er Geberit anerkjent over hele Europa for høy funksjonalitet og pålitelighet. Det sistnevnte er særlig gjeldende for innbyggingssisterner, som Geberit har vært markedsledende på siden 1964. 

– Til nå har vi tilbudt 25 års garanti på tilgjengelighet av reservedeler til sisternene i vårt sortiment. Men for å understreke hvor mye vi stoler på kvaliteten og holdbarheten til produktene våre, utvider vi nå tilgjengeligheten av reservedeler til 50 år*. Det gir en viktig og enda større sikkerhet i prosjekter samtidig som det bidrar til en lengre produktlevetid, sier Skriden.

Tre tiår med bærekraftarbeid

I mer enn 30 år har Geberit jobbet ambisiøst med bærekraft, med fokus på høykvalitetsprodukter med lang levetid.

  • Siden 2007 har alle Geberit-produkter konsekvent blitt utviklet i tråd med øko- designprinsippet. Målet er at hvert nytt produkt skal være bedre enn forgjengeren fra et økologisk perspektiv.
  • EPD-er på en betydelig del av selskapets produkter. EPD-ene kan enkelt lastes ned fra Geberits nettside: www.geberit.no
  • 50 års tilgjengelighetsgaranti* på reservede