– Vi er glade for at vi nok en gang oppnår Platinum og at Geberit plasseres blant de 1 prosent beste av alle selskaper som EcoVadis vurderer globalt. Prisen gjør det synlig for kunder og leverandører at Geberit har et omfattende, systematisk og langsiktig bærekraftsarbeid og bærekraftsledelse, sier Tor Martin Garsjø, administrerende direktør i Geberit i Norge.

Geberit har forpliktet seg til bærekraft i mer enn 30 år og ønsker å spille en ledende rolle i endringen mot en mer bærekraftig VVS-industri. Allerede i 1990 utarbeidet selskapet sin første miljøstrategi og iverksatte konkrete tiltak. Gjennom årene ble denne strategien gradvis utviklet til en omfattende bærekraftsstrategi, som nå er en integrert del av bedriftskulturen, og som støtter FNs bærekraftsmål.

Over 100 000 vurderte selskaper over hele verden
– Helhetlige og etterprøvbare bærekraftsstrategier blir stadig mer relevante for bedrifter. Plattformer som EcoVadis bidrar i betydelig grad til transparensen i bedrifters bærekraft og gir dermed et sammenligningsgrunnlag for kundene, sier Garsjø.

Siden etableringen i 2007 har EcoVadis-plattformen utviklet seg til en av verdens største leverandører av bærekraftsvurdering for selskaper og har skapt et globalt nettverk med over 100 000 vurderte selskaper. EcoVadis gjennomfører risiko- og ytelsesvurderinger i 200 bransjer og 175 land. Analysesystemet omfatter 21 kriterier, som er delt inn i fire tematiske områder: Miljø, Arbeid og menneskerettigheter, Etikk og Bærekraftige anskaffelser.