Rørleggerbedriften Arne Nilsen i Fredrikstad var en av de første som ble med da Comfort-kjeden ble etablert i 1974, og senest i 2019 ble familiebedriften kåret til «Årets Comfortør». Nå trer de imidlertid ut av kjeden og blir en del av VVS Eksperten, men daglig leder Truls Nilsen påpeker at det ikke ligger noe dramatikk i dette valget. – Etter at Comfort ble en del av VVS Norge, har rammebetingelsene endret seg såpass mye for oss at vi ville finne en annen tilhørighet. Den fant vi hos VVS Eksperten, sier han til VVSforum.

Den tradisjonsrike bedriften ble etablert av Arne Nilsen i 1961, og en entusiasme for rør og bad og som har gått i arv i tre generasjoner. I dag har de mer enn 20 ansatte og to store butikker og har etablert seg på en omsetning på godt over 30 millioner kroner.

Bedriften har også utvidet fagområdet sitt de siste årene med gravemaskiner og spylebil, og har egne folk for å betjene dem. Oppdragene inkluderer rehabilitering, TV-inspeksjon og høytrykksspyling.

Et nytt kapittel
Nå skrives altså et nytt kapittel i den stolte historien, ved at de blir en del av VVS Eksperten, og Comfort Fredrikstad Arne Nilsen AS – som er det registrerte navnet – vil endres. Det samme med logo, mailadresse, hjemmeside, markedsmateriell, profilering osv osv. En prosess som er godt i gang, forteller han.

De ønsker nå å ha blikket rettet framover, men Truls letter likevel litt på sløret da vi spør om hva som var den utløsende årsaken til at de tok beslutningen.

- Det var først og fremst at alt er låst og forhandlet ferdig i VVS Norge-systemet, som gjorde at vi mistet selvstendigheten og det lokale handlingsrommet. Vi er nødt til å kunne være ute og hente samarbeidspartnere og markedsføre oss lokalt for å kunne holde trykket oppe, og de prisene vi fikk gjennom VVS Norge var ikke like gode. Så dette handler rett og slett om bedriftens økonomi for å drive en fornuftig og lønnsom virksomhet. Gjennom VVS Eksperten får vi en helt annen frihet, og vi får lov til å utvikle det vi er gode på. I tillegg er det en helt annen tone både medlemmene imellom og kjedekontoret.

- For kundene, vil ikke dette ha noen betydning. Vi er de samme folkene og vi vil ha det samme fokuset på kvalitet og god kundeservice, legger rørleggermester Anders Nilsen - Truls sin sønn - til.

De vil også tilby stort sett de samme produktene som tidligere, men vi vil også få inn flere nye, legger han til, og forteller at de bare har fått positive tilbakemeldinger på beslutningen fra leverandørene.

- Ja, det er nesten overveldende! Stadig tar leverandører kontakt for å gratulere oss og som gjerne vil være med på veien videre. Det styrker oss i troen på en god framtid.

Butikksatsingen vil fortsette i VVS Eksperten
- Vi er nå flere medlemmer som er store på butikk, som vil gå sammen for å løfte butikkomsetningen der den bør være. Det vil også kunne inspirere andre rørleggerbedrifter til å henge seg på. Vi er blitt tatt imot i VVS Eksperten på en fantastisk måte, og vi ser nå bare muligheter til å kunne utvikle oss og vokse videre, sier en optimistisk og fornøyd daglig leder.

I tillegg til Arne Nilsen AS, velger også Comfort Karmøy, Comfort Haugesund og Comfort i Sandefjord å gå ut av VVS Norge og Comfort-kjeden per 1.mai.

Daglig leder Terje Olsen, støtter Truls Nilsen i hans argumenter for hvorfor de også forlater VVS Norge.
- Man klarer ikke å være konkurransedyktige i markedet under de rammebetingelsene vi har hatt de siste årene, derfor måtte vi bare ta grep for å komme ut av en slik avtale. Vi har samarbeidet tett i alle de årene vi har vært i Comfort sammen, også de virksomhetene som har gått ut tidligere fra Comfort, som Mæland Rør, Jensen Varme og Sanitær, og Stokke Rørhandel, sier Olsen.