Drammens ordfører Tore Opdal Hansen ga plakett og diplom til Entra og Papirbredden under Futurebuildkonferansen 7. juni. Alle forbildeprosjekter under Futurebuilt-paraplyen får denne utmerkelsen.

Papirbredden byggetrinn 2 er en del av Papirbredden kunnskapspark i Drammen. Utbygger er Papirbredden Eiendom AS, som er et samarbeid mellom Entra Eiendom, som eier 60 prosent og Drammen kommune, som eier 40 prosent.

Papirbredden blir det første kontorbygget i Norge som tilfredsstiller passivhusstandard.

Det er oppnådd klimagassreduksjoner gjennom materialbruk hvor det blant annet er benyttet ny fundamenteringsløsning med lavkarbon-betong, samt systematisk arbeid for å redusere materialmengdene i bygget.

Alle prosjektleverandører er også avkrevd miljøvaredeklarasjoner for sine produkter.

I tillegg er det etablert 400 sykkelparkeringsplasser i kjelleren, som skal bidra til at flere av brukerne av bygget benytter sykkel fremfor bil. Mobilitetsplanen som er utarbeidet i samarbeid med leietakerne skal også redusere eiendommens fremtidige transportbehov.

Rune Olsø, konstituert direktør i Entra Eiendom mottok torsdag 7. juni det synlige beviset på innsatsen Entra Eiendom og Papirbredden Eiendom har gjort for å oppnå dette resultatet. . Entra har også hatt byggeledelse av Papirbredden.

Daglig leder i Papirbredden Eiendom og eiendomssjef i Entra, Kirsten Heggelund. mottok både plaketten som skal stå på selve bygget og diplom, mens Paul Røland fra Drammen Eiendom KF mottok diplom på vegne av Drammen kommune.