-Årets største samling for den norske VVS-bransjen er rett rundt hjørnet, og i OSO Hotwater gleder vi oss som alltid til å møte våre samarbeidspartnere fra rørleggerbedrifter i alle hjørner av landet sammen med alle andre hyggelige bransjefolk, sier Sigurd Braathen som har overdratt ansvaret for den daglige driften av OSO Hotwater til ny administrerende direktør Roy André Magnussen.

-I samarbeid forsyner vi det norske folk med varmtvannsberedere av topp kvalitet, og vi ser spesielt frem til å treffe dem som har direkte kontakt med brukerne av våre produkter for å få tilbakemeldinger om trender i markedet og hva våre kunder ønsker seg i 2019 og fremover, sier Braathen til VVSforum.

- Vi i OSO Hotwater har oppdatert og relansert hele vårt produktspekter i løpet av høsten 2017 og våren 2018. Bl. a. nye energikrav fra EU førte til at flere av våre produkter har fått endringer og forbedringer for å oppfylle disse. Samtidig benyttet vi anledningen til å finpusse litt her og der med små forbedringer vi håper vil komme våre kunder til gode. Mange produkter har fått nye navn sammen med de oppdaterte spesifikasjonene, og vi håper vi har vært flinke nok til å vise dette til markedet gjennom informasjon i fagblader og ellers. I alle våre brosjyrer har vi også lagt inn en produktvelger som ikke bare hjelper kunden med å velge rett produkt, men som også viser hvilke produkter som har fått nye navn slik at overgangen skal være enklest mulig.

OSO Hotwaters brosjyrer inneholder en produktvelger som vi håper vil lette overgangen fra gamle til nye produktnavn og samtidig hjelpe kundene med sitt produktvalg.[/caption]

-På årets messe ønsker vi å vise frem våre 'nye' produktserier, og samtidig få muligheten til å informere om hvilke forbedringer som er gjort med produktene i senere tid. Testing, vurdering og forbedring av våre produkter går kontinuerlig, og produktutviklingsavdelingen jobber stadig videre med å lete etter nye forbedringer til beste for våre kunder og miljøet. Vi lever i en tid hvor ikke bare energieffektivitet er viktig, en god produsent må også å velge de riktige produksjonsprosessene og materialene med tanke på energibesparing, resirkuleringsmuligheter og godt miljøvern. Her har OSO alltid vært en foregangsbedrift, sier Braathen.

Den største nyheten av året for OSO er vel at selskapets mangeårige leder og adm. direktør Sigurd Braathen har tatt et valg om å trappe ned sin innsats noe i bedriften. Dette skyldes at han i de senere år har fått to flotte barn og derfor har tatt det fornuftige valg å tilbringe mer tid med sin unge familie.

Ny administrerende direktør er Roy André Magnussen, en kunnskapsrik og allsidig mann som er rekruttert innenfra. Roy har tidligere hatt oppgaver i OSO som bl.a. fabrikksjef og kvalitetsleder, og kjenner hele organisasjonen svært godt. Han har vært meget delaktig i utviklingen av fabrikken til den høyteknologiske og effektive bedriften den har blitt, og vil uten tvil være et sterkt tilskudd til ledelsen i OSO, skriver selskapet til VVSforum.

Sigurd Braathen vil fremover fokusere sin arbeidsinnsats på produktforbedring og effektivisering av prosesser i bedriften, et område han har mye kunnskap om og har mye å bidra på.

-Vi tror det viktigste i fremtidens berederproduksjon vil bli å finne mer energieffektive løsninger både for produktene og produksjonsprosessene, samtidig som man må velge de rette råvarene både fra et miljømessig, kvalitetsmessig og økonomisk standpunkt. Effektiv bruk av alternativ og fornybar energi (varmepumper, solfangere, biokjeler mm.) til vannoppvarmingen vil nok også være svært aktuelt fremover. Konkurransen er hard, og den som kan levere de 'grønneste' produktene til fornuftige priser vil nok bli den som gjør det best, sier Roy André Magnussen.

-Vi skal heller ikke glemme at lang levetid også spiller inn som et miljøaspekt, i og med at råvarene i hvert enkelt produkt lever lengre og utskiftning til nytt produkt dermed kan utsettes. Dette medfører igjen lavere forbruk av nye råvarer, med tilhørende redusert energiforbruk til produksjon samt til resirkulering av gammelt produkt, sier han.

- Det gamle firmamottoet 'best kvalitet til lavest mulig pris' lever fortsatt i beste velgående i OSO, og er et område det alltid har vært fokusert mye på. Med dagens stadig raskere utvikling innenfor både teknologi og materialer dukker det hele tiden opp nye muligheter for forbedringer, og her ønsker vi å ligge helt i forkant og befeste vår posisjon som en av verdens ledende produsenter av varmtvannsberedere i rustfritt stål. Fremtiden er grønn, og med høyt fokus på miljø i alle ledd av bedriften helt siden 1970-tallet føler vi i OSO at vi ligger godt an også på dette området, avslutter Roy André Magnussen, og legger til:

-Møt oss på stand D03-24 i hall D.

''Grønn' produksjon og energiutnyttelse vil bli et stadig viktigere fokusområde også for berederprodusenter i fremtiden.[/caption]