VVS-foreningen arrangerer frokostseminar om tekniske løsninger i passivhus og nullutslippshus 7.desember. Til å prate om temaet har VVS-foreningen invitert Per F.Jørgensen fra Asplan Viak og Arnkell J.Petersen fra Erichsen & Horgen.

Seminaret er gratis og vil også bli streamet live.

Nærmere presentasjon av fordredragsholderne:

Per F. Jørgensen, seniorrådgiver i Energi og Miljø i Asplan Viak. Per har vært involvert i et av de mest omtalte nullutslippsbyggene til Statsbygg, nemlig Campus Evenstad på Høgskolen Innlandet, og vil gjennomgå utviklingsprosessen og de tekniske løsningene valgt på dette ambisjonsprosjektet. Bygget er konstruert ved utstrakt bruk av massivtre, anvender hybrid ventilasjon og ble det første nullutslippsbygget som oppnådde ZEB-COM nivå i Norge. Ved hjelp av en kogenereringsenhet (CHP) dekkes store deler av varmebehovet, samtidig som elektrisitet blir levert til campusbyggene. Avslutningsvis vil Per meddele sine generelle tanker om forenklinger for fremtidens ventilasjonsanlegg og tekniske løsninger.

Arnkell J. Petersen, seksjonsleder for inneklima og energi i Erichsen & Horgen. Han har vært involvert i flere foregangsprosjekter de senere årene. Vi nevner blant annet etter hvert mye omtalte prosjekter som Kilden barnehage, Horten og Tvedestrand Videregående Skole, Gullhaug Torg. I disse byggene har det vært fokus på høye BREEAM-ambisjoner, positive energiregnskap og gode kombinasjoner av kjente tekniske løsninger uten "hokus pokus". Arnkell vil diskutere tekniske løsninger som er særlig velegnet for prosjekter med slike ambisjoner, og samtidig gi sin vurdering av løsningene på Campus Evenstad."

Påmelding kan gjøres her