Masterstudiet i energi og miljø i bygg, hadde 53 søkere i år.

Etter en runde med opptak, er det likevel noen ledige studieplasser på masterstudiet , og dermed en ny anledning til å søke. Her er det ikke satt noen ny frist, men det er dermed viktig å være tidlig ute. 

– Masterstudiet i energi og miljø i bygg hadde ved søknadsfristen 1. mars fått flere søkere enn i 2014 og 2013, men har likevel plass til noen søkere til. Nå er det mulighet til å søke igjen, påpeker seniorrådgiver - kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus , Olav-Johan Øye.
– Kandidater fra masterstudiet er etterspurt i bransjen, og folk i bransjen ser i økende grad dette studiet som en mulighet til å skaffe seg mer kompetanse.

Øye forteller at på det toårige masterstudiet i energi og miljø i bygg får man fordypning i energioptimalisering og energiteknologi i bygg. Viktige kjerneområder er blant annet behovsstyrte energiprosesser, inneklima og miljøriktig energidesign.

– Masterstudiet egner seg spesielt godt for ingeniører med bakgrunn fra fagområder innen energi og miljø, bygg eller maskin, med interesse for spesialisering innenfor energi- og miljøproblematikk i bygg, sier Øye. 

Bachelorstudiet
Fristen for bachelorstudiumet er 15.april.

Øye forteller at bachelorstudiet er utviklet og gjennomføres i samarbeid med næringslivsaktører og bransjeorganisasjoner, for at det skal være best mulig tilrettelagt for arbeidsmarkedet.

- Sentralt i utdanningen står energi- og miljøriktig prosjektering, rent bygg, livsløpskostnader, drift og vedlikehold, miljøregnskap og økoprofil for bygninger, samt inneklima og termisk komfort. En stor del av undervisningen er prosjektbasert, poengterer Øye avslutningsvis til VVSforum.

Masterstudiet:
http://www.hioa.no/Studier/TKD/Master/Energi-og-miljo-i-bygg

Bachelorstudiumet:
http://www.hioa.no/Studier-og-kurs/TKD/Bachelor/Ingeniorfag-energi-og-miljoe