Masterstudiet egner seg spesielt godt for ingeniører med bakgrunn fra fagområder innen energi og miljø, bygg eller maskin med interesse for spesialisering innenfor energi- og miljøproblematikk i bygg.

- Vi håper å ta opp mange studenter, da dette er et viktig studium som gir solid kompetanse og forståelse for energi og miljø i bygg, og ikke minst i miljøets betydning for menneskers hverdag. Studentene er svært etterspurt, og jeg tror de fleste er garantert jobb i markedet, ikke minst i VVS-bransjen. Jo flere kandidater, dess bedre blir kompetansen totalt sett i markedet på både lang og kort sikt, påpeker Øye.

Svært relevant studie
Ved Masterstudiet ved Høgskolen i Oslo og Akershus skal studentene tilegne seg kunnskap om behovsstyrt og energioptimal utforming av installasjoner som bidrar til godt inneklima i bygg, som ventilasjon, solavskjerming og varme- og kjølesystemer. Kunnskapen skal være tilpasset byggeforskrifter for passivhus. Det legges også vekt på drift og vedlikehold av komplekse systemer for styring av energi- og miljøtekniske installasjoner.

Det legges vekt på innendørs klima i bygninger og industrifasiliteter. Emnene kan deles i følgende grupper:
- Basisemner som termodynamikk, varme- og massetransport, energi og inneklima, strømningsteknikk og numeriske beregningsmetoder.
- Anvendte emner som styring, regulering og byggautomasjon, ventilasjonsteknikk, varmeteknikk, produksjon og distribusjon, sanitasjon, energidesign og bygningsfysikk, samt valgbare emner.
- Metodikk i forskning og etikk og selve masteroppgaven

Store muligheter for jobb
Studiet vil være relevant for yrkesaktive ingeniører og beslektet fagpersonell som har behov for økt kunnskap og kompetanse innenfor de fagområder som dette masterstudiet tilbyr.

Utdanningen er også relevant for videre studier på doktorgradsnivå.

Aktuelle arbeidssteder er private og offentlige institusjoner og bedrifter, med arbeidsoppgaver innen rådgivning i energi og miljø i bygg og forskning og utvikling.

Mer informasjon om studiet finner du her