Hvis man lykkes vil dette danne grunnlag for EU-prosjekter i regi av HiG.

- Samarbeidsavtalen vil bidra til kompetansebygging, implementering av BIM, erfaringsutveksling og en gjensidig utvikling av kunnskap. Vi ønsker å ligge i front av utviklingen, sier en offensiv og løsningsorientert direktør Erik Øimoen i Forsvarsbygg.

Påvirker bransjen
Forsvarsbygg er en offentlig aktør og Norges største eiendomsforvalter. Det betyr at markedet lytter til hva vi gjør.
- Det er også vårt ansvar for å bidra til innovasjon i næringen. Dette påvirker samfunnet og byggenæringen i ønsket retning. Ny kunnskap er viktig for å gjøre det, sier Øimoen.

Omsetter teori i praksis
Samarbeidet med Høgskolen på Gjøvik skal gjøre det lettere å omsette forskning og utvikling i praksis. Samarbeidet omfatter også informasjonssikkerhet i byggeprosjektene.
- Forsvaret er vår største kunde. Det setter særlige krav til riktig behandling av sensitive digital informasjon, sier Øimoen.

Langsiktig samarbeid
F ra og med 1. juli 2016 er det et krav at Forsvarsbygg, Statsbygg og Sykehusbygg kun anvender åpne digitale standarder internt og i samhandel med sine samarbeidspartnere. Det krever ny kunnskap, nye arbeidsmetoder og prosesser.
- Vi anser avtalen med Forsvarsbygg som starten på et langsiktig samarbeid som vil styrke begge parter og åpne opp muligheter for felles, gode forsknings- og utviklingsprosjekter, inklusive studentprosjekter, sier prosjektleder for samarbeidet Bjørn Godager og dekan Torbjørn Skogsrød på Høgskolen på Gjøvik.