Undersøkelsen viser at 79 prosent av brukerne synes at det er lett å finne fram til nettløsningen, og 75 prosent synes det er lett å forstå informasjonen som gis. Hele 80 prosent synes at det er lett å bruke Energimerkesystemet.

- Resultatene fra undersøkelsen gir oss en pekepinn på hvor lett eller vanskelig brukerne synes det er å energimerke en bolig. Vi er fornøyd med at 68 prosent av brukerne sier at de er tilfreds med web-løsningen som brukes til energimerking av boliger. Undersøkelse har også gitt oss en rekke innspill som vil være nyttige når systemet skal videreutvikles, slik at enda flere blir tilfreds med Energimerkesystemet, sier Anne Vera Skrivarhaug, avdelingsdirektør i NVE.

Ved utgangen av november var det utstedt 437 000 energiattester for bolig. Bare så langt i år det utstedt 94 000 energiattester for boliger. Statistikken viser også at antallet energiattester for boliger er nesten identisk med antallet nye boliger som annonseres på Finn.

- Tallene viser at vi har nådd vårt mål om at de aller fleste boliger som omsettes skal ha en energiattest som gir kjøper nyttig informasjon om forventet energibruk, understreker Skrivarhaug.

Difis undersøkelse ble gjennomført fra 4. september til 18. november i år. I alt svarte 789 brukere på undersøkelsen, noe som gir en svarandel på om lag fire prosent.

Opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Her er det også en instruksjonsvideo og kontaktinformasjon dersom du har spørsmål.