Økning på 45%

For å beregne riktig avgift skal avgiftssatsen per kilo gass multipliseres med den GWP-verdi den enkelte avgiftspliktige gass har. For 2014 kan satsen bli 0,330 kroner per kilo. Dette vil bety at R404A får en avgift på 3300 (GWP) x 0,330 = 1.089,- kr pr kilo, og tilsvarer altså en økning på 45 prosent i forhold til 2013.Det mest anvendte kuldemediet for varmepumper, R410A, vil f.eks. øke fra 395,- til 569,- pr.kg.

Miljøvennelig fremtid
- VKE er teknologinøytral, men tiden er moden for at vi gjør kundene oppmerksomme på at fremtiden blir rimeligere og mer miljøvennlig med lav GWP.Selv bør vi se på hvilke alternativer kundene skal tilbys, kuldemontøren kan ikke kjøre rundt med en flaske av alle gamle, Drop-In og nye kuldemedier i bilen.Dessuten utløser overgang til f.eks. brennbare alternativer både behov for kompetanseheving og nytt serviceverktøy som vakuumpumpe og servicemanifold,melder kuldeansvarlig i VKE, Stig Rath.

Ekslusiv og nyttig informasjon fra VKE
- Forhåpentligvis får VKE innside informasjon om utfallet av den nye F-gass forordningen i løpet av et par uker. De fleste av dere er da på avslutningen av strategi- og budsjettarbeid for 2014, og vi håper å bringe eksklusiv og nyttig informasjon, som kan gi VKE-medlemmer en konkurransefordel i markedet, påpeker Rath.