Våren 2012 la vi frem den første meldingen om bygningspolitikken. I bygningsmeldingen ”Gode bygg for et bedre samfunn”  blir oppmerksomheten først og fremst rettet mot de områdene der regjerinen melder om en endret eller ny, offensiv bygningspolitikk.

- Vi må sikre at folk investerer i framtidsrettede bygg, som gir trygghet for helse, bruker lite energi og er tilgjengelig for alle, mener Navarsete.

Økt kompetanse i byggenærinen er viktig for å nå målene for bygningspolitikken. Regjeringen vil invitere byggenæringen til et bredt samarbeid om kompetanseutvikling gjennom prosjektet Bygg21. Bygg21 skal fokusere på alt fra FoU og innovasjon, til kompetanseutvikling helt ned på den enkelte byggeplass. Formidling av kunnskap og erfaringer står også sentralt. Direktoratet for byggkvalitet skal ha den daglige oppfølgingen.

Direktoratet for byggkvalitet skal også se om ByggNett kan utvikles som et mulig  ”Altinn” for byggsektoren. Forabeidet vil blant annet legge grunnlaget for en fullelektronisk byggesakshåndtering i kommunene, videreutvikling av ByggSøk, samt bruk av bygningsinformasjonsmodeller og et register for byggdokumentasjon.

Samlet gjør regjeringen et fremstøt for å styrke Direktoratet for byggkvalitet med 20 millioner kroner for å legge til rette for disse tiltakene i 2013.