Statsbygg prosjekterer, etter oppdrag fra Miljøverndepartementet, et nybygg tilknyttet Framsenteret i Tromsø. Tidligere kalt Polarmiljøsenteret. Etter planen skal nybygget bli Statsbyggs første bygg med passivhusnivå.

Regjeringen avgjør
Dette prosjektet har også vært en pilot i Statsbygg for å utvikle et bredere beslutningsgrunnlag i programfasen. Det har vært utredet tre ambisjonsnivået – TEK 10, passivhusnivå og ZEB/nesten nullenerginivå – med klimagassregnskap og LCC/årskostnader for alle tre nivåene. Beslutningsgrunnlaget har engasjert oppdragsgiver i valg av miljøambisjoner i prosjektet.

Etter planen skal forprosjektet nå oversendes Miljøverndepartementet og byggestart er planlagt i løpet av de første månedene av 2013. Man er avhengig av Regjeringens godkjennelse før det blir byggestart.

Under frokostmøtet vil prosjektleder fra Statsbygg, Robert Ekanger snakk om prosjektets tidligfase og han vil blant annet komme inn på alternativsvurderinger med klimagassregnskap og årskostnadsberegninger overfor oppdragsgiver.

Ambisjonene
Arkitekt Nina Kielland, hos PKA arkitekter, vil ta for seg forprosjektet. Kielland vil komme inn på hvordan ambisjonene manifesterte seg i selve prosjektbekeskrivelsen.

Det er avsatt tid til spørsmål og diskusjon. Brød & Miljø-møtene er gratis og åpne for alle som er interessert.

Påmeldingsfristen er satt til 8. oktober.